ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φύση και παιχνίδι: Το Πάρκο Εθελοντισμού όμορφος χώρος για παιδική χαρά

Georgia Nikolarea

Μια βόλτα στο Πάρκο Εθελοντισμού στο Δάσος Χαϊδαρίου (είναι το πρώην νταμάρι στην Μάνης και Βεργίνας) δημιουργεί μια διάθεση ευεξίας, περπατώντας μέσα στα δένδρα. Και θαυμασμού, που διατηρείται έτσι προσεγμένο κι ευχάριστο, με τη καθημερινή φροντίδα των κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμος οφείλει να στηρίξει το ενδιαφέρον των κατοίκων, παρέχοντας τους βοήθεια για την διατήρηση του πρασίνου, την περιποίηση των δένδρων, αλλά και τη χάραξη νέων μονοπατιών για να διευκολύνει τη βόλτα όσων το επιθυμούν.

Ως παλιά Δασιώτισσα αισθάνομαι απογοήτευση, διότι καμία δημοτική αρχή δεν έχει φροντίσει το Δάσος, όπως θα έπρεπε, γι’ αυτό υστερεί σε έργα υποδομής, σε υπηρεσίες, αλλά και στην εξυπηρέτηση της δημοτικής συγκοινωνίας. Το ενδιαφέρον όλων των δημάρχων, διαχρονικά, είναι για το Χαϊδάρι.

Τώρα προεκλογικά, υπάρχει κάποια κινητικότητα, ξηλώνονται και διαμορφώνονται πλατείες, θα δούμε όμως το αποτέλεσμα όταν κι όποτε ολοκληρωθούν τα έργα.

Η έλλειψη οργανωμένων υπαίθριων χώρων για παιδιά είναι μεγάλη στο Δάσος. Οι παιδικές χαρές είναι λίγες και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.

Ειδικά στο Άνω Δάσος υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων, όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια.

Σ’ αυτό το Πάρκο Εθελοντισμού, υπάρχει όμορφος χώρος, όπου ο Δήμος σ’ ένα τμήμα του μπορεί εύκολα να αξιοποιήσει και να οργανώσει σύγχρονη κι ασφαλή παιδική χαρά, μακριά από δρόμους κι από κίνηση οχημάτων.

Το περιβάλλον και η θέση του πάρκου ενδείκνυται για παιδική χαρά.

Μια αυτοψία των υπευθύνων της δημοτικής αρχής στο χώρο είναι επιβεβλημένη, για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του πάρκου και φυσικά με προτεραιότητα τις ανάγκες των παιδιών.

Άλλλωστε το οφείλει ο Δήμος στα παιδιά του Άνω Δάσους.

Ελπίζω ο Δήμος να ενεργήσει τα δέοντα ώστε τα παιδιά να χαρούν τη φύση και το παιχνίδι τους, δεδομένου ότι το κόστος μιας παιδικής χαράς είναι μικρό κι ίσως να μπορέσει να το συγκεντρώσει κι από χορηγούς.

Εύχομαι η δημοτική αρχή κι αυτή ή και η επόμενη να μην μας απογοητεύσει και σύντομα να δούμε τη υλοποίηση αυτού του έργου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button