ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραστικό επεισόδιο και πρώτη online αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρουσίασε ζωντανά το “Χαϊδάρι Σήμερα TV”, σημαδεύτηκε από φραστική σύγκρουση και αποχώρηση μιας παράταξης της αντιπολίτευσης. Γενικότερα, αυτή η συνεδρίαση ήταν αρκετά πιο “φορτισμένη” από την πρώτη για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που είδαμε ζωντανά. Πιο συγκεκριμένα, στο στόμα αρκετών ομιλητών επέστρεψαν οι υπαινιγμοί, οι χαρακτηρισμοί και τα αρνητικά σχόλια επί προσωπικού, που αρκετά συχνά “διανθίζουν” και τελικά δυναμιτίζουν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η ρήξη από την οποία προήλθε η αποχώρηση σημειώθηκε σε θέμα όπου υπήρχε σύμφωνη γνώμη και όχι διαφωνία…

Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν το άνοιγμα συνεργείου επισκευής αυτοκινήτων επί της Γεωργίου Παπανδρέου. Μετά από μία πολύ αναλυτική κουβέντα που κράτησε περίπου τρεις ώρες, όλες οι δημοτικές παρατάξεις εξέφρασαν την αντίθεση τους απέναντι στην επικείμενη λειτουργία του συνεργείου, με μικροδιαφορές σε επιμέρους διατυπώσεις. Όμως ενώ είχε διαπιστωθεί καθαρή ομοφωνία και δευτερόλεπτα πριν περάσουν στο επόμενο θέμα, ξέσπασε η ρήξη και ο Αποστόλης Θεοφίλης δήλωσε πως η παράταξη του «Το Χαϊδάρι Ψηλά» αποχωρεί από τη συνεδρίαση.  

Ο λόγος ήταν ο χαρακτηρισμός που είχε δεχτεί λίγα λεπτά πιο πριν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσατσαρώνη που τον αποκάλεσε «πολιτικά αποτυχημένο», φράση πάντως που ανακάλεσε. Λίγο νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Θεοφίλης είχε περιγράψει τον πρόεδρο σαν “μεταφραστή του δημάρχου”, με αφορμή την επεξήγηση που έδωσε στην πρόταση της διοίκησης. Αμέσως μετά ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι Γιάννης Αλεξόπουλος και Λεωνίδας Παπαδάκος αποσυνδέθηκαν από τη διαδικτυακή συνεδρίαση. 

Αυτή ήταν η δεύτερη αποχώρηση παράταξης από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. Είχε προηγηθεί αυτή της παράταξης της διοίκησης, από συνεδρίαση του ανώτατου πολιτικού οργάνου στο Δήμο μας.

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στην σελίδα μας στο Facebook :Χαϊδάρι Σήμερα, στη βιντεοσκοπημένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο σημείο 2 ώρες και 54 λεπτό: https://www.facebook.com/ChaidariSimera/videos/474779793812011 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button