ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φόβοι για αύξηση του αριθμού προσφύγων στον Σκαραμαγκά

 

Αν και ο αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Σκαραμαγκά μειώθηκε αρκετά τους τελευταίους μήνες, υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί και πάλι σημαντικά στο προσεχές διάστημα. Από τη μία οι εξελίξεις στη Συρία και την Τουρκία ανεβάζουν τον αριθμό των ανθρώπων που περνούν τα ελληνικά σύνορα. Από την άλλη οι υπερβολικά αργοί ρυθμοί στις διαδικασίες έγκρισης μετάβασης στις χώρες της Ευρώπης, εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες οικογένειες. Πέρα από αυτά, στην δομή του Σκαραμαγκά είχαμε και μια περίεργη “αυτοένταξη” ατόμων χωρίς νόμιμα έγγραφα!

Σελέκος: «Δεν κινείται τίποτα…»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο σημερινός αριθμός των προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Σκαραμαγκά είναι περίπου 2.000, από 3.500 πριν ένα χρόνο. Όμως παρά τις υποσχέσεις από την κεντρική εξουσία πως τα κέντρα φιλοξενίας είναι προσωρινή λύση, η κατάσταση παραμένει στάσιμη. Δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εγκρίσεων των διαδικασιών για να μεταβούν οι μετανάστες στις χώρες που έχουν επιλέξει, είτε να μπουν σε εφαρμογή προγράμματα για την εγκατάσταση τους σε διαμερίσματα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σελέκο, το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά με τις νέες ροές που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο αυτό ίσως πάρει εκρηκτικές διαστάσεις μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, όταν θα βελτιωθεί ο καιρός. Τότε ίσως έχουμε και πάλι κύματα προσφύγων. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε κυβέρνηση- ΕΕ- ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, που, κατά τη γνώμη του, δουλεύουν στην κατεύθυνση εξαπάτησης των προσφύγων, μέσα και έξω από τα Κέντρα Φιλοξενίας. Αναπτύσσονται έτσι ομάδες διακινητών που τους εκμεταλλεύονται έναντι χιλιάδων ευρώ.

Φόβοι για αύξηση του αριθμού προσφύγων στον Σκαραμαγκά 3

Ντηνιακός: «Να μοιραστούν στις πόλεις αναλογικά»

Το θέμα των προσφύγων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου 2018. Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ρώτησε αν μπροστά στο ενδεχόμενο να αυξηθεί στο προσεχές διάστημα ο αριθμός των φιλοξενουμένων στη συγκεκριμένη δομή, θα υπάρξουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην γίνει το Χαϊδάρι η “εύκολη λύση”. Υπενθύμισε πρόσφατη πρόταση της ΚΕΔΕ για αναλογική αντιμετώπιση του φαινομένου στους Δήμους και δήλωσε πως ο καλύτερος τρόπος είναι η ενσωμάτωσή τους αναλογικά στις πόλεις, με φυσιολογικές συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα.

Εκατό άτομα μπήκαν από το «παράθυρο»!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, την προηγούμενη Παρασκευή (27 Απριλίου) πραγματοποιήθηκε έφοδος από την Αστυνομία στη δομή Σκαραμαγκά. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Χαϊδαρίου εντόπισαν στο συγκεκριμένο χώρο να διαμένουν 100 άτομα, που δεν ήταν καταγεγραμμένα στην κατάσταση των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους συγκεκριμένους θα ακολουθηθεί η διαδικασία απέλασης.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button