ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Από το 112, εντολή εκκένωσης του οικισμού Μύτικα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Μύτικα εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.” Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο.

Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή σπρώχνουν τη φωτιά προς την Ψάθα με τους πυροσβέστες να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στην περιοχή. 

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 Α/Φ και 6 Ε/Π, εκ των οποίων τα 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της. Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής». 

Δίνεται η μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας

«Δυστυχώς η φωτιά προχωράει όμως τα εναέρια μέσα ρίχνουν συνεχώς νερό και προσπαθούν να την περιορίσουν. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σ ένα κομβικό σημείο της περιοχής. Βρίσκεται σε μια διασταύρωση που πάει είτε για Ψάθα είτε για Πόρτο Γερμενό εκεί δίνεται η μάχη ώστε να μην ξεφύγει. Ένα οικισμός που είναι εκεί κοντά ο Μύτικας έχει εκκενωθεί προληπτικά. Ευελπιστούμε πως θα την περιορίσουμε αν και έχει λίγο αέρα. Είναι δύσβατο το σημείο με χαράδρες γι αυτό δυσκολεύεται η κατάσβεση. Η φωτιά δεν έχει κατεύθυνση προς Πόρτο Γερμενό αλλά ανατολικά», λέει ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Παναγιώτης Κολοβέντζος. 

«Είμαστε στη μάχη με τις φλόγες. Δυστυχώς μέχρι τώρα είναι ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστεί η φωτιά. Σε σχέση με τον οικισμό του Πόρτο Γερμανό δεν κινδυνεύει αυτή την ώρα. Η πολιτική προστασία κάνει τα πάντα», λέει o πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Βιλίων, Κώστας Μακρυνόρης.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία: 

 1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό.

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα. 

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button