ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου – Βίντεο

Δύσκολες στιγμές έζησε η γειτονιά της Αλέκου Παναγούλη στο Άνω Δάσος, όταν οι φωτιές ξεπήδησαν ανάμεσα σε οικόπεδο και “έγλειψαν” τα σπίτια, μια ανάσα από την πλαγιά του Ποικίλου.

Περί τις 2 το μεσημέρι πυκνός καπνός έκανε τους κατοίκους να βγουν στα μπαλκόνια και έντρομοι είδαν τις φλόγες να καίνε ξερά χόρτα και ελιές μέσα σε οικόπεδο. Αμέσως προσπάθησαν με τα λάστιχα να περιορίσουν την πορεία της φλόγας, η οποία στο οικόπεδο με την πολύ μεγάλη κλίση ανέβαινε ορμητική προς τα επάνω.

Γρήγορα έφτασε το 4Χ4 της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που έσβησε τη φωτιά με τους περιοίκους. Η Πυροσβεστική ήρθε με 4 οχήματα και πυροσβέστες.

Γύρω στις 2.30 μμ. η πυρκαγιά είχε αντιμετωπιστεί και ακολούθησε διαβροχή του χώρου για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης. Το ευτύχημα ήταν ότι πρόλαβαν να μην πάρει φωτιά μεγάλο πεύκο σε επαφή με τα σπίτια, ενώ κάποιοι μας έδειξαν δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης σε μια αυλή, δίπλα στο σημείο όπου πέρασαν οι φλόγες!

Τέλος καλό λοιπόν, αλλά δεν θα πούμε όλα καλά… Οι περίοικοι μας έδειξαν πόσο αφρόντιστο ήταν το οικόπεδο, δηλαδή γεμάτο από γυαλιά, πλαστικά απορρίμματα, οικοδομικά υλικά κτλ. Οι πυροσβέστες που κατέβηκαν στέκονταν όρθιοι με δυσκολία.

Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 3

Ο επιπυραγός κ. Περικλής Αθανασόπουλος δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι από τη φωτιά αυτή κινδύνευσε και το Ποικίλο, καθώς η πλαγιά του βρισκόταν σχεδόν δίπλα στον χώρο εκδήλωσης της φωτιάς και αυτή έφτασε στο χείλος του οικοπέδου και μάλιστα για ένα μικρό διάστημα “πήδηξε” και έξω από αυτό, αλλά ευτυχώς την πρόλαβαν. Την ώρα εκείνη φυσούσε ασθενές αεράκι προς την κατεύθυνση του βουνού.

Επίσης επισήμανε πόσο δύσκολη θα ήταν η απομάκρυνση των κατοίκων αν δυσκόλευαν τα πράγματα, διότι οι δρόμοι στην περιοχή είναι στενοί, αλλά και αδιέξοδοι, με αποτέλεσμα τα πυροσβστικά οχήματα να προκαλούν αποκλεισμό των δρόμων.

Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 5

Οι κάτοικοι μάς έδειξαν οικόπεδο γεμάτο παλιά οικοδομική ξυλεία στο όριο του οικισμού, λέγοντάς μας ότι αν έφταναν εκεί οι φλόγες τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 7
Δρόμοι στενοί και αδιέξοδοι,
Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 9
Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 11
Φωτιά στο Άνω Δάσος απείλησε σπίτια και την πλαγιά του Ποικίλου - Βίντεο 13

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button