ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά σε φοίνικες από κεραυνό στο Δάσος, προετοιμασία για δεύτερο κύμα νεροποντής το μεσημέρι

Μπορεί η καταιγίδα να μην ήταν μεγάλης διάρκειας και αυτό να μας γλίτωσε από τα χειρότερα, αλλά οι κεραυνοί ήταν πολλοί. Ένας από αυτούς κατατρόμαξε τους κατοίκους του κάτω Δάσους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κεραυνός χτυπησε περί τη 1.10 μετά τα μεσάνυχτα σε συστάδα φοινίκων σε κήπο οικίας χαμηλά στην οδό Σωκράτους και δύο από αυτούς πήραν φωτιά. Ο κρότος και οι φλόγες προκάλεσαν φυσικά τον τρόμο στους περιοίκους. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 9 πυροσβέστες που έσβησαν την εστία. Υλικές ζημιές είχαμε σε ένα αυτοκίνητο και σε μια τέντα. Επίσης ήρθε περιπολικό, αλλά και ασθενοφόρο, όμως δεν υπήρξε τραυματισμός.

Επίσης, κοντά στη Μονή Δαφνίου έσπασαν κλαδιά ευκάλυπτου, που με τη σειρά τους έριξαν μια κολόνα του ΟΤΕ.

Η νυκτερινή νεροποντή ήταν έντονη αλλά ευτυχώς μικρής διάρκειας και γι’ αυτό δεν δημιουργήθηκε πλημμύρα. Η ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου, όπως μας είπε η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, είναι ότι το μεσημέρι θα έρθει νέο κύμα βροχόπτωσης. Για το λόγο αυτό από το πρωί συνεργεία του Δήμου, μαζι με το μηχανικό σάρωθρο, καθαρίζουν από φερτές ύλες και φύλλα τους δρόμους στα σημεία όπου παρατηρείται συνήθως “κατεβασιά” φερτών (πχ Μπουμπουλίνας), ώστε να είναι καθαρά τα φρεάτια σε περίπτωση ισχυρής καταιγίδας. Επίσης προστέθηκαν και άλλα τσουβάλια σε σημεία όπου μαζεύονται νερά.

Φωτιά σε φοίνικες από κεραυνό στο Δάσος, προετοιμασία για δεύτερο κύμα νεροποντής το μεσημέρι 3
Ο φοίνικας φλέγεται.
Φωτιά σε φοίνικες από κεραυνό στο Δάσος, προετοιμασία για δεύτερο κύμα νεροποντής το μεσημέρι 5

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button