ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτιά σε επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά μαίνεται από αργά το μεσημέρι της Τετάρτης σε επιχείρηση διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο, στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου. 

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό γύρω στις 15:30, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα ενώ μεταβαίνει ειδικό όχημα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για κτήριο που ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων Polyeco.

Οι φλόγες καίνε κοντά στην Πετρογκάζ και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και για τον σκοπό αυτό, οι πυροsβέστες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να οριοθετήσουν και να περιορίσουν τη φωτιά το συντομότερο δυνατό.

Στις 4.12 μμ στάλθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μήνυμα από το 112, καλώντας όσους κατοικούν στον Ασπρόπυργο να καταφύγουν άμεσα σε κλειστά κτήρια και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες λόγω πυρκαγιάς σε βιομηχανική εγκατάσταση. Εικόνες από το σημείο δείχνουν πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καλύψει την Εθνική Οδό.

Οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής για την έκβαση της πυρκαγιάς είναι θετικές, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι εντός του κτιρίου της εταιρείας.

Επί του πιεστηρίου: Γύρω στις 5 μμ. η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας της εταιρείας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button