ΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φως στο τούνελ για βαρύ χρέος του Δήμου Χαϊδαρίου

Βρέθηκε λύση, εκτός απροόπτου, για μια τεράστια οφειλή του Δήμου προς εργολάβο, αποσείοντας την απειλή “τοπικού μνημονίου” στην οποία είχαμε αναφερθεί προ τριμήνου. Έχει να κάνει με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Χαϊδαρίου τον Αύγουστο και τον καλεί να καταβάλει άμεσα περισσότερα από 850.000 ευρώ, ως εξόφληση του αναδόχου του του έργου της κατασκευής του σημερινού Δημαρχείου, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Σε ρόλο πυροσβέστη το ΥΠ.ΕΣ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Αργυρόπουλο, ο Δήμος μας έχει υποβάλει αίτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιχορήγησης Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, που τρέχει αυτή την περίοδο. 

Η δημοτική αρχή αναμένει μέσα στο Δεκέμβριο να πάρει θετική απάντηση στη συγκεκριμένη αίτηση. Από το ίδιο πρόγραμμα πρόσφατα καλύφθηκαν παρόμοιες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άλλων Δήμων. Έτσι ένα σημαντικό και μακροχρόνιο οικονομικό βάρος αναμένεται να φύγει από τις πλάτες του Δήμου και των δημοτών.  

Πώς προέκυψε το «φέσι»

Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών ολοκλήρωσης ανέγερσης του σημερινού Δημαρχείου, επί θητείας Δ. Μαραβέλια, η εργολήπτρια εταιρεία υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση με την τότε δημοτική αρχή, καθ’ υπέρβαση του προϋπολογισμού. Όμως οι συγκεκριμένες εργασίες δεν πληρώθηκαν ποτέ. Η εταιρεία προσέφυγε στα δικαστήρια και μετά από μακροχρόνια διαμάχη δικαιώθηκε. Έτσι ο Δήμος καλείται  να αποπληρώσει ποσό 608.220,02 ευρώ ως κεφάλαιο και πάνω από 250.000 ευρώ για τους τόκους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button