ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φεύγει και η Κορίνα Πολίτη, φυλλορροεί ο χαϊδαριώτικος αθλητισμός

Δεν πρόλαβε “να στεγνώσει το μελάνι” του άρθρου του Χρήστου Τσούνη για τον οικονομικό Γολγοθά του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Χαϊδάρι και “έσκασε” βόμβα αποχώρησης. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Κορίνα Πολίτη, πρόκειται να φύγει από τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, λόγω οικονομικής αδυναμίας της ομάδας. Όπως έχουμε γράψει, ήδη έχουν πάει “σε άλλους τόπους” Χαϊδαριώτες κορυφαίοι κολυμβητές της ΑΕ Χαϊδαρίου.

Για κατανοήσουμε το μέγεθος της αθλήτριας Κορίνας Πολίτη πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400μ. και δευτεραθλήτρια στα 200μ. Έχει πάρει μέρος στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου 2018 και κατά πάσα πιθανότητα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (και το Χαϊδάρι) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αν καταφέρει να μείνει στις προπονήσεις).

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, που έχει αναδείξει και άλλους πολύ σπουδαίους αθλητές του στίβου, είναι ένα μικρό οικονομικό μέγεθος, που με χίλιους κόπους κατάφερνε να συντηρεί οικονομικά την πρωταθλήτρια και το τμήμα του στίβου συνολικά. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έξοδα του πρωταθλητισμού είναι μεγάλα και ο αθλητής σε αυτό το επίπεδο είναι αδύνατο να εργαστεί. Εξαρτάται από τη βοήθεια του συλλόγου του και χορηγούς. Πριν από λίγες μέρες ο ΓΣ Χαϊδαρίου ανακοίνωσε επίσημα στην Κ. Πολίτη ότι δεν μπορεί πια να την στηρίξει.

Τον Οκτώβριο ο προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Γιώργος Νούτσης και η αθλήτρια πήγαν στον δήμαρχο Βαγγέλη Ντηνιακό και του έθεσαν το πρόβλημα του ΓΣ, αλλά δεν υπήρξε θετική συνέχεια.

Αθλητές του επιπέδου της Κορίνας Πολίτη έχουν πολλές προτάσεις από άλλους συλλόγους, το ίδιο και αυτή. Την έχουν προσεγγίσει οι μεγαλύτεροι ελληνικοί σύλλογοι, αλλά προτίμησε να φέτος να μείνει. Του χρόνου δεν θα είναι εδώ…

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button