ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Extreme Gaming στην Ιερά Οδό, τον “αρχαιότερο δρόμο του κόσμου”

Μια από τις λίγες ηλιόλουστες μέρες στην επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, ο Νεύτωνας αποφάσισε να ξαπλώσει στο μοναδικό σκιασμένο σημείο της αυλής. Κάτω από τη φυλλωσιά της… διασημότερης πλέον μηλιάς στον κόσμο. Ένας από τους καρπούς του δέντρου όμως ήταν έτοιμος να πέσει. Οι μέρες που το κοτσάνι είχε αρκετή δύναμη για να τον κρατάει ανάμεσα στα φύλλα της μηλιάς, είχαν τελειώσει.

Ακριβώς κάτω από το μήλο που ετοιμαζόταν να πέσει, βρισκόταν το κεφάλι του σπουδαίου επιστήμονα. Σαν όλα να ήταν σχεδιασμένα, ώστε να δοθεί η κατάλληλη αφορμή για να πυροδοτηθεί η ιδέα της «βαρύτητας». Ένα τυχαίο γεγονός, τη σωστή στιγμή, στον σωστό άνθρωπο άνοιξε  δρόμους στην Επιστήμη (Ισαάκ Νεύτων, 1642-1727).

γράφει η Ελισάβετ Μπούρα

Τώρα στην Ιερά Οδό τα υλικά που βλέπετε στη φωτογραφία να κρέμονται με αυτό τον απίστευτο τρόπο πάνω από τον δρόμο, όταν αποφασίσουν να ακολουθήσουν τον αναπόφευκτο νόμο της βαρύτητας  (βοηθούμενα από μια έντονη βροχόπτωση ή μια σεισμική δόνηση, όπως οι πρόσφατες) δεν θα ανοίξουν δρόμο στην επιστήμη, αλλά θα κλείσουν τον δρόμο στους διερχόμενους. Καιν αν προκληθεί  ατύχημα (σε οδηγό ή πεζό) θα κλείσει και κάποιο σπίτι, πιθανόν.

Εμείς έχουμε βέβαια τους δικούς μας Νόμους (Κανονισμός Καθαριότητας και Κανονισμός Κοινοχρήστων), που προβλέπει ο μεν της Καθαριότητας την ευθύνη των κύριων και νομέων κατά κατηγορία  κατοικία – επαγγελματικός χώρος – ακάλυπτο οικόπεδο κλπ., αλλά και την υποχρέωση για το είδος των απορριμμάτων, εφόσον δεν προσιδιάζουν στα οικιακά – αστικά απόβλητα (είδος και όγκο) απομάκρυνση με δική του ς ευθύνη και  επιβολή  προστίμων για τη μη τήρηση των παραπάνω.

Επίσης, ο Κανονισμός Κοινοχρήστων χώρων ρητά ορίζει 1,50 μέτρο ελεύθερο από κάθε εμπόδιο για τα πεζοδρόμια του Δήμου μας. Επίσης προβλέπει επιβολή προστίμων.

Κάπου εκεί, όμως, στην Ιερά Οδό τελειώνει το πεζοδρόμιο (!), οπότε κανένα δίλημμα τήρησης νόμων και κανονισμών. Η ζούγκλα έχει καταλάβει το πρανές – η σήμανση που μισο-πληροφορεί έχει γείρει κουρασμένη πάνω στη βλάστηση – λίγο πιο πέρα το φανάρι μόνο αναβοσβήνει, ίσα που φαίνεται στη στροφή, ειδικά μέσα την πρωινή ή βραδινή ομίχλη. Σε πείσμα όλων εξακολουθεί τη δουλειά του.

Όσο για το φωτισμό; Θα ξέρετε ότι δεν είναι ο προβλεπόμενος ακόμα και στο σταθμό «Αγ., Μαρίνα”, μέχρι τη διασταύρωση με Λ. Αθηνών.

Για την παράνομη στάθμευση και κατάληψη από επαγγελματικές  δραστηριότητες, τι να πούμε;

Λοιπόν, καλέ μου Δήμε Χαϊδαρίου, θα επιβάλεις πρόστιμο  στον Δήμο Χαϊδαρίου, που έχει τοποθετήσει τον δημοτικό εξοπλισμό κατά παράβαση του Κανονισμού Κοινοχρήστων χώρων και του Κανονισμού Καθαριότητας, για τα υλικά που δεν έχει φροντίσει να απομακρυνθούν;

Λοιπόν, θα φροντίσετε αυτός ο σωρός να μην πέσει στα κεφάλια μας;

Λοιπόν, θα τηρήσετε τους κανονισμούς, τους οποίους ψηφίσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο  και οι οποίοι έχουν την ισχύ ΝΟΜΟΥ;

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button