ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξιχνιάστηκε σειρά εγκληματικών πράξεων στο Χαϊδάρι – Πολλά τα θύματα

Πιο συγκεκριμένα:

Διαρρήξεις σε καταστήματα

Ταυτοποιήθηκε το τρίτο μέλος μιας συμμορίας που τον Ιανουάριο του 2019 διέρρηξαν κατάστημα στο Χαϊδάρι. Σπάζοντας τη βιτρίνα εισέβαλαν και άρπαξαν από το ταμείο χρηματικό ποσό. Το γενετικό υλικό του τρίτου δράστη εντοπίστηκε σε σημείο όπου δεν έχουν πρόσβαση οι πελάτες του καταστήματος. Ερευνάται η  συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Να σημειωθεί πως και οι τρεις δράστες ηλικίας περίπου 20 ετών είναι Αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι άλλων  περιοχών του λεκανοπεδίου. Το διάστημα εκείνο είχαν διαπράξει πολλές κλοπές σε γειτονικές πόλεις, όπως στην Αγία Βαρβάρα, στη Νίκαια, στο Αιγάλεω και στον Κορυδαλλό. Οι άλλοι δύο συνεργοί του βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στις φυλακές.

Κλοπή αυτοκινήτου

Εξιχνιάστηκε κλοπή αυτοκινήτου που σημειώθηκε το 2019. Δράστης είναι ένας 35χρονος Χαϊδαριώτης που έδωσε το συγκεκριμένο όχημα σε κάποιον τρίτο, εξαπατώντας τον. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.

Απατεώνες – πλαστογράφοι

Κύκλωμα απατεώνων – πλαστογράφων εξάρθρωσε η Ασφάλεια Χαϊδαρίου. Στο ρεπορτάζ αυτό το «Χαϊδάρι Σήμερα» είχε αναφερθεί σε συμμορία που «ψάρευε» θύματα μέσα από αγγελίες πωλήσεων. Παραλάμβανε αντικείμενα αξίας, όπως ακριβά κινητά τηλέφωνα και αντίκες, χωρίς να πληρώνει το αντίτιμο. Μέσω της εφαρμογής viber των κινητών τηλεφώνων, επεδείκνυαν στα ανυποψίαστα θύματα τους αποδεικτικά καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πωλητών, που όπως αποδείχθηκε ήταν πλαστά. Μέχρι στιγμής από το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου έχουν ταυτοποιηθεί 30 περιπτώσεις! Η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών και οι έρευνες συνεχίζονται. Εκτιμάται η συμμετοχή  της συγκεκριμένης συμμορίας σε πλήθος απατών με την ίδια μέθοδο και με τη χρήση πολλών και διαφορετικών αριθμών κινητών τηλεφώνων. Τα θύματά της υπολογίζονται πως είναι από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό το Τ.Α. Χαϊδαρίου, συνεργάζεται με όλες τις αντίστοιχες αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Κλοπή ανηλίκου

Ταυτοποιήθηκε κλοπή που διαπράχθηκε το 2013 από Χαϊδαριώτη. Ο δράστης τότε ήταν ανήλικος. Εκείνη την περίοδο σπάζοντας βιτρίνα καταστήματος στο Χαϊδάρι άρπαξε μικροποσό από την ταμειακή μηχανή. Η ταυτοποίησή του έγινε πολλά χρόνια αργότερα, όταν οι αστυνομικές αρχές του πήραν γενετικό υλικό για άλλο λόγο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button