ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξαγγελία μεγάλης ανάπλασης στο κεντρικό Χαϊδάρι και την Καραϊσκάκη

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα σημαντικό έργο αναπλάσεων στο κεντρικό Χαϊδάρι, που αφορά την οδό Στρ. Καραϊσκάκη και τις συνοικίες της Αστυθέας και του Ελαιώνα, αρχικού προϋπολογισμού 4.340.000 ευρώ, εντάχθηκε στον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το 2021. Το έργο σχεδίασε και θα υλοποιήσει ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Δήμου, με το έργο αυτό αναβαθμίζεται λειτουργικά και αισθητικά  μια εκτεταμένη περιοχή του Χαϊδαρίου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις κοινωφελείς υποδομές, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων. Η  αστική ανάπλαση θα έχει και μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, χάρη στην χρήση βιοκλιματικών υλικών και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας.  

Στον σχεδιασμό του έργου από τον Δήμο περιλαμβάνονται:

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια της περιοχής για την ασφαλή και άνετη κίνηση των πεζών. Ενδεικτικά, προβλέπονται παρεμβάσεις στις οδούς Στρ. Καραϊσκάκη, Ηπείρου, Λακωνίας, Ιθάκης, Πλαταιών, Θερμοπυλών. Αναπλάσεις στις πλατείες της περιοχής παρέμβασης, όπως οι πλατείες Ηρώων, Δημοκρατίας, Αιγίνης, Νάκου κ.ά. Ανακατασκευή κρασπέδων, παρτεριών και κοινόχρηστων χώρων. Συμπλήρωση και συντήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και του δικτύου άρδευσης. Όλες οι αναγκαίες αλλαγές και ενισχύσεις  στον αστικό εξοπλισμό (καθιστικά, πέργκολες, φωτισμός). Χρήση βιοκλιματικών υλικών για την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής παρέμβασης και την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε σχετικά:

«Η διασφάλιση της χρηματοδότησης ενός τόσο σημαντικού έργου αστικής και βιοκλιματικής  ανάπλασης για το Χαϊδάρι αποτελεί μια πολύ ευχάριστη είδηση για την πόλη μας.  Η ταχεία ένταξη του έργου  στον προγραμματισμό της Περιφέρειας αποδεικνύει  το ενδιαφέρον που προσωπικά επέδειξαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρεας Λεωτσάκος για την πρόοδο αυτής της σημαντικής παρέμβασης στο Χαϊδάρι.

Από την πρώτη μέρα έχουμε δώσει προτεραιότητα στα έργα αναβάθμισης των υποδομών,  που θα καλυτερέψουν την ζωή όλων μας.  Όπως είχαμε πει και προεκλογικά, το Χαϊδάρι έχει ανάγκη  πεζοδρόμια, πλατείες, ασφαλείς χώρους κίνησης των πεζών.  Αυτές οι παρεμβάσεις, όταν  αφορούν μεγάλες περιοχές της πόλης, χρειάζονται χρόνο προετοιμασίας και προγραμματισμού για να είναι επιτυχημένες. Με πολλή δουλειά και σωστή οργάνωση  κάνουμε ξανά το Χαϊδάρι μια πόλη πρότυπο, όπως αρμόζει  στους συμπολίτες μας».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button