ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

EVA: Ελευσίνα και Χαϊδάρι “πρωταθλητές” στον όγκο νερού

Η κακοκαιρία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά είναι ήδη διαθέσιμα στοιχεία για τις ποσότητες νερού σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφηκαν εντυπωσιακά νούμερα, με το Χαϊδάρι στις πρώτες θέσεις.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Αττική συνοδεύτηκε από έντονη βροχόπτωση, όπως δείχνουν τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως τις 14:10 το μεσημέρι που καταγράφηκαν από 85 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η κακοκαιρία έπληξε σοβαρότερα τις εξής περιοχές:

  • Tην Ελευσίνα με 60mm
  • Το Χαϊδάρι με 55mm
  • Τον Κορυδαλλό με 52mm
  • Τον Πειραιά με 46mm
  • Την Καλλιθέα με 30mm

(Ένα χιλιοστό βροχής αντιστοιχεί σε όγκο νερού ίσο με ένα λίτρο ανά τετραγωνικό μέτρο ή 1 τόνο ανά στρέμμα).

Σημειώνεται ότι λόγω συσσώρευσης υδάτων, διακόπηκε το μεσημέρι της Κυριακής η κυκλοφορία των οχημάτων σε Ακτή Μιαούλη και Μπότσαρη στον Πιεραιά, στην Ακτή Μουτσοπούλου και Γρηγορίου Λαμπράκη στο ρεύμα προς Καστέλλα και στην οδό Ωκεανίδων από το ύψος της Αβέρωφ στην Ελευσίνα.

Στο Χαϊδάρι, παρά το “πλασάρισμα” στις ψηλές θέσεις της βροχόπτωσης, δεν καταγράφηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως έχει συμβεί κάποιες φορές στο παρελθόν. Είχαμε συγκεντρώσεις νερού στα γνωστά σημεία, όπως Κορυτσάς, Ρίμινι – Ιερού Λόχου κτλ, αλλά λειτούργησαν τα φρεάτια και η υπόλοιπη προετοιμασία. Βέβαια, για να μην είμαστε πάντοτε “με την ψυχή στο στο στόμα” πρέπει κάποτε να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, όπως το μεγάλο της Λ. Αθηνών, που θα ανακουφίσει το Χαϊδάρι. Δυστυχώς η Περιφέρεια ούτε καν αναφέρει κάτι γι’ αυτό.

Δείτε αναλυτικά εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button