ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Έτσι πήγε να διαφύγει τη σύλληψη η 33χρονη – Το “τέχνασμα” με το ψυχιατρείο

Οι κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου λίγο πριν τη σύλληψή της και η παρολίγον παραγγελία της εισαγγελίας Πατρών να διατάξει τον εγκλεισμό της 33χρονης σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Απίστευτο παρασκήνιο διαδραματίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας μέχρι και την προσαγωγή (το απόγευμα) της Ρούλας Πισπιρίγκου και τη μετέπειτα σύλληψη μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Όπως αναφέρει το eReportaz, η αιτία η οποία επισπεύσθηκε η διαδικασία και επιλήφθηκε της υποθέσεως η εισαγγελία της Αθήνας έγκειται στο γεγονός ότι με έντεχνο τρόπο επιχειρήθηκε να κλειστεί η κατηγορούμενη σε ψυχιατρείο επικαλούμενη λόγους απόπειρας αυτοκτονίας!

Συγκεκριμένα, στην εισαγγελία Πάτρας και συγκεκριμένα στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εμφανίστηκαν εκπρόσωποι συγκεκριμένης ΜΚΟ οι οποίοι ανέφεραν ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι η κατηγορούμενη θα προχωρούσε σε απόπειρα αυτοκτονίας και για αυτό το λόγο θα έπρεπε να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Μάλιστα στην εισαγγελική Αρχή εισφέρθηκαν μαρτυρίες και από το περιβάλλον της κατηγορούμενης οι οποίες επιβεβαίωναν την πληροφορία. Έτσι λοιπόν η εισαγγελία Πατρών ήταν έτοιμη με παραγγελία να διατάξει τον εγκλεισμό της Πισπιρίγκου σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, η συγκεκριμένη κινητοποίηση προκάλεσε τα άμεσα αντανακλαστικά του Ανθρωποκτονιών αλλά και παραγόντων που επιτηρούσαν διακριτικά την υπόθεση. Από τις 15.00 το μεσημέρι υπήρξε κινητοποίηση και αποφασίστηκε η προσαγωγή αρχικά και η σύλληψη της Πισπιρίγκου και η μεταφορά της στην Αθήνα προκειμένου να επιληφθεί η εισαγγελία Αθηνών όπως και έγινε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολυσέλιδη δικογραφία διαβιβάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα κ. Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος μετά την ανάγνωση της δικογραφίας και τον εντοπισμό της κεταμίνης η οποία προκάλεσε τη δολοφονία της Τζωρτζίνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης, ενώ η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

“Σε περίπτωση που είχε προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής της κατηγορούμενης σε ψυχιατρείο τότε η υπόθεση θα τιναζόταν στον αέρα”, λένε αρμόδιες πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το eReportaz.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button