ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ετοιμασίες για το Λαϊκό Φροντιστήριο του Δήμου – Απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, με στόχο τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα διδακτικής ενίσχυσης.

Το Λαϊκό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου και αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων είναι το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα κ.ά.  Αποστολή του είναι να παρέχει επιπλέον διδακτικά εφόδια στους μαθητές από λαϊκές οικογένειες, συμβάλλοντας στη γνώση και στις ανάγκες που προκύπτουν από την παρακολούθηση του Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Την περσινή χρονιά το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε με τη συνδρομή είκοσι δύο καθηγητών όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και συμμετείχαν εκατό σαράντα μαθητές όλων των τάξεων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο φροντιστήριο, που λειτουργεί λόγω της σπουδαίας εθελοντικής προσφοράς των καθηγητών του, σημείωσε επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μαθητές του εισήχθησαν στα  Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμιο Αθήνας –Τμήμα Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αιγαίου-Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ΤΕΙ Μακεδονίας-Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής & Διακόσμησης κ.ά.)

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος- Δημαρχείο Χαϊδαρίου),από 8.09.17 έως 29.09.17 και αξιολογούνται από αρμόδια επιτροπή. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτωβρίου στο χώρο του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου, απογευματινές ώρες. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή.

Το προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι συνάρτηση της συμμετοχής των μαθητών και των ειδικοτήτων των εθελοντών καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να στηρίξουν αυτήν τη δράση παρακαλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προσκομίζοντας αντίγραφα τίτλων σπουδών ή αποδεικτικά τυπικών προσόντων στο τμήμα  Παιδείας του Δήμου (3ος όροφος).

Οι γονείς των οποίων τα παιδιά επιθυμούν να συμμετέχουν, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση, καταθέτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του αιτούντος γονέα/κηδεμόνα.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (αναζητείται αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία).
  • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει).
  • Οποιοδήποτε δικαιολογητικό πιστοποιεί την κατηγοριοποίηση σε ευπαθή κοινωνική ομάδα.

Για  πληροφορίες και αιτήσεις εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  τις εργάσιμες ημέρες & ώρες στην υπεύθυνη του Λαϊκού Φροντιστηρίου  κα Κρίστη Μπελτεγρή, τηλ. 213 2047237 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button