ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έσβησε κοριτσάκι τεσσάρων μηνών στο Αττικό – Έρευνες της Αστυνομίας

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου βρέφος που νοσηλευόταν για περίπου ένα μήνα στο Αττικό. Πρόκειται για το κοριτσάκι που είχε έλλειψη καρδιαναναπνευστικής λειτουργίας, βρισκόταν σε κώμα και ζούσε τις τελευταίες ημέρες με τεχνητή υποστήριξη. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει ευθύνη των γονέων, από αμέλεια.

Γύρω στα τέλη του φετινού Γενάρη μεταφέρθηκε επειγόντως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά, όπου έμενε με την οικογένειά του, στο νοσοκομείο. Όταν έγινε η εισαγωγή, οι γιατροί είδαν σημάδια στο πρόσωπό του και στη μαγνητική τομογραφία διαπίστωσαν ότι είχε  υποστεί κακώσεις στον εγκέφαλο και παρουσίαζε αιμάτωμα. Τα ευρήματα αυτά έγιναν η αιτία να κατατεθεί γραπτή αναφορά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου στο Α.Τ. Χαϊδαρίου. Λόγω της σοβαρότητάς της όμως η υπόθεση πέρασε στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας, που μέχρι σήμερα συνεχίζει την προανάκριση για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκου και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Μάλλον τους έπεσε από τα χέρια…

Άνδρες του Τ.Α. Χαϊδαρίου από την πρώτη στιγμή πήραν καταθέσεις από τους γονείς, ηλικίας 25 και 20 ετών αντίστοιχα, Συριακής καταγωγής. Επίσης από γιατρούς του νοσοκομείου και της Δομής, αλλά και από πρόσφυγες που μένουν σε διπλανούς οικίσκους. Όλοι έκαναν λόγο για μία φυσιολογική οικογένεια. Το κοριτσάκι τους που έφυγε από τη ζωή και η δίδυμη αδελφή του ήρθε στον κόσμο πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Επίσης έχουν ένα αγοράκι λίγο μεγαλύτερο από τα δίδυμα. Οι γονείς του άτυχου βρέφους επί 40 περίπου μέρες βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στο μωρό τους νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντούν πως το παιδί τους λιποθύμησε και για αυτό το λόγο φρόντισαν για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ποτέ όμως δεν παραδέχτηκαν πως υπήρξε τραυματισμός, έστω και από αμέλεια.

Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αμέλεια που οδήγησε το βρέφος σε βαρύ τραυματισμό, με συνέπεια το θάνατο του. Πιο συγκεκριμένα, μάλλον έπεσε από την αγκαλιά κάποιου από τους δύο γονείς και .

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button