ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαροπαλεύει βρέφος στο Αττικόν – Υποψίες για κακοποίηση

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται βρέφος στην εντατική του Νοσοκομείου Αττικόν, από οικογένεια προσφύγων που κατοικεί στη δομή προσφύγων του Σκαραμαγκά. Η υπόθεση απέκτησε αστυνομική διάσταση, αφού οι γιατροί εντόπισαν ενδείξεις κακοποίησης και επιλήφθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι τριών μηνών, που διακομίστηκε στο Αττικόν με καρδιαναναπνευστικά προβλήματα από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πριν από 10 ημέρες. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε κώμα και ζει με τεχνητή υποστήριξη.

Όταν έγινε η εισαγωγή του, οι γιατροί εντόπισαν σημάδια στο πρόσωπο του μωρού. Μόλις υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκαν κακώσεις στον εγκέφαλο και αιμάτωμα. Όλα αυτά οδήγησαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου να καταθέσει γραπτή αναφορά στο Α.Τ. Χαϊδαρίου.

Λόγω της σοβαρότητάς της η υπόθεση διαβιβάστηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφάλειας, που διενεργεί προανάκριση για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκου και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Αρνούνται πως υπήρξε τραυματισμός

Άνδρες του Τ.Α. Χαϊδαρίου, μέχρι σήμερα έχουν πάρει καταθέσεις από τους γονείς του μωρού, από γιατρούς του νοσοκομείου και της δομής, αλλά και από πρόσφυγες που μένουν σε διπλανούς οικίσκους. Όλες οι καταθέσεις μαρτύρων μιλάνε για μία
φυσιολογική οικογένεια, ενώ οι γονείς του ισχυρίζονται πως το παιδί τους λιποθύμησε και για αυτό το λόγο φρόντισαν για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Δεν παραδέχονται πως υπήρξε τραυματισμός, έστω και από αμέλεια.

Οι γονείς ηλικίας 25 και 20 ετών αντίστοιχα, είναι Συριακής καταγωγής. Πριν από περίπου τρεις μήνες ήρθαν στον κόσμο το κοριτσάκι τους, που νοσηλεύεται, και η δίδυμη αδελφή του. Επίσης έχουν ένα αγοράκι λίγο μεγαλύτερο από τα δίδυμα.

Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button