ΑΓΟΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΕΧΝΗ

Eshop Smili: 10 Εικόνες της Παναγίας.

Στις Βυζαντινές Αγιογραφίες της Κοινσεπ Σμίλη και το eshop της βρίσκουμε εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, Παραστάσεις και αγιογραφίες Αγίων. Τα έργα είναι σε ξύλο διαφόρων κατηγοριών, σε καμβά για τοιχογραφίες (να γνωρίζετε πως δέχονται και παραγγελίες) και τρίπτυχες δημιουργίες. Στην συλλογή βρίσκουμε και εικόνες της Παναγίας αναγεννησιακής τεχνοτροπίας.

Καθώς πλησιάζει “Το Πάσχα του καλοκαιριού” όπως λέγεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και δεν είναι άλλο από την μεγάλη γιορτή του 15Αύγουστου, την Κοίμηση της Θεοτόκου, σήμερα επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τις εικόνες της Παναγίας φιλοτεχνημένες από το πολύ ξεχωριστό e shop που οι δημιουργοί είναι άτομα με νοητική υστέρηση. Η κοινσεπ Σμίλη και τα εργαστήρια της, που είναι πολλά, εδρεύουν στον Σκαραμαγκά και τις εγκαταστάσεις του Κεα Αμεα Κέντρου Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

Το Εργαστήριο Αγιογραφίας του Κεα Αμεα

Στο εργαστήριο Αγιογραφίας οι εκπαιδευόμενοι αρχικά κατακτούν καίριες δεξιότητες ζωγραφικής (επεξεργασίας και εφαρμογής του χρώματος σε ξύλινες επιφάνειες) προετοιμασία της ξύλινης επιφάνειας με διάφορα σπατουλαρίσματα, την μεταφορά του σχεδίου- περιγράμματος στην προετοιμασμένη επιφάνεια και στη συνέχεια εξειδικεύονται στη διαδικασία και τις τεχνικές της αγιογράφησης (επιζωγράφιση με ειδικά χρώματα αγιογραφίας, χρύσωμα της εικόνας στο φόντο, τοποθέτηση γραμμάτων και φωτοστεφάνων , ειδικό βερνίκωμα και παλαίωση του ξύλου).
Επίσης εκπαιδεύονται στη ζωγραφική σε καμβά και εκφράζουν τις εμπνεύσεις τους και τις ιδέες τους μέσα από τα έργα τους.

Χειροποίητες Βυζαντινές εικόνες της Παναγίας ζωγραφισμένες στο χέρι.

Δείτε επίσης Εικόνες Αναγέννησης εδώ.

Καλή Παναγία σε όλους & Χρόνια Πολλά!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button