ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό μάς ζητάνε να κόψουμε τις αμοιβές τους!»

 

Το ύψος των συνδρομών στα τμήματα Πολιτισμού του Δήμου μπήκε “επί τάπητος” στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τοποθετήσεις και ατάκες που μόνο αδιάφορες δεν μπορεί να περάσουν -πέρα από την κορυφαία που αναφέρεται στον τίτλο. Αφορμή η πρόσληψη 24 νέων συμβασιούχων στον τομέα αυτό.

Για «κρυφές» αυξήσεις στα τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου μας έκανε λόγο ο επικεφαλής των Πολιτών σε δράση, Θοδωρής Σπηλιόπουλος. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16 Φεβρουαρίου) μίλησε για επιβαρύνσεις σε πολίτες με μεγάλα οικογενειακά βάρη, όπως τρίτεκνους και πολύτεκνους. Επίσης, η συμμετοχή του ίδιου ατόμου σε δεύτερο τμήμα ήταν δωρεάν, πράγμα οπου δεν ισχύει φέτος. Η δημοτική αρχή επιφυλάχτηκε να εξετάσει ενδεχόμενες μειώσεις, ενώ από την άλλη ο Δημήτρης Τσατσαμπάς θύμισε στη σημερινή διοίκησης του Δήμου ότι ως παράταξη του ΚΚΕ ήταν κατά των συνδρομών.

Σπηλιόπουλος: «Αυξήσεις που αγγίζουν το 400%»

Σε φορτισμένο κλίμα συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων 24 ατόμων στις δομές πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου μας και στο Έρεισμα. Ο Θ. Σπηλιόπουλος τόνισε πως στο εισηγητικό υπάρχει μια αλλαγή των συνδρομών προς τα «πάνω». «Ποια θα ήταν η επιβάρυνση του προϋπολογισμού αν παρέμεναν ως έχουν;», ρώτησε. Παρουσίασε οικονομικά στοιχεία υποστηρίζοντας πως για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών εμφανίζονται αυξήσεις (ανάμεσα στην περυσινή και τη φετινή χρονιά), που αγγίζουν και το 400%! Για το λόγο αυτό ζήτησε διευκρινήσεις.

Τσατσαμπάς: «Φροντίστε τουλάχιστον οι συνδρομές να είναι χαμηλές»

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” είπε πως η σημερινή δημοτική αρχή ήταν πάντα κατά των προσλήψεων πρόσκαιρου χαρακτήρα, κατά των συνδρομών, κατά του ανταποδοτικού χαρακτήρα των προσλήψεων και κατά της λειτουργίας των δόμων με τη σημερινή τους μορφή. Προφανώς όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσατσαμπά, για να μπορέσει να λειτουργήσει βάσει των διατάξεων του νόμου, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές. «Θα φροντίσει τουλάχιστον αυτές οι συνδρομές να είναι όσο γίνεται πιο χαμηλότερες, για τους ωφελούμενους;», ρώτησε.

Σελέκος: «Ή το κλείνεις ή το κάνεις ΚΟΙΝΣΕΠ»

Απαντώντας ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος δήλωσε πως είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την ανταποδοτικότητα και τις συνδρομές των μελών και πως η συμμετοχή για όλους θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Όμως οι νόμοι -και ιδιαίτερα ο τελευταίος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- λέει πως αν δεν «κουμπώσουν» οι συνδρομές με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, απαγορεύεται η πρόσληψη προσωπικού, διότι πρέπει να καλύπτεται το 70% της μισθοδοσίας από τα έσοδα.

Υποστήριξε πως η δημοτική αρχή προχώρησε σε μειώσεις συνδρομών τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. «Θα θέλαμε μόνιμους, αλλά απαγορεύεται να προσλάβουμε. Οπότε λες ή το κλείνω ή το ιδιωτικοποιείς, όπως έκαναν με τις ΚΟΙΝΣΕΠ οι προηγούμενοι», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα είπε πως παρέλαβαν από τη διοίκηση Μαραβέλια ένα ρημαγμένο Πολιτιστικό Κέντρο με 170 παιδιά, που με ανοδική τάση το έφτασαν στα 1700 παιδιά και του χρόνου θα είναι ακόμα περισσότερο.

Ο δήμαρχος συμφώνησε με κάποιες από τις παρατηρήσεις Σπηλιόπουλου και υποσχέθηκε πως η δημοτική αρχή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει ορισμένες συνδρομές. Υποσχέθηκε πως φέτος θα εμπλουτιστεί περισσότερο ο χώρος του πολιτισμού, αφού θα λειτουργήσουν τρία νέα τμήματα (λάτιν και ευρωπαϊκών χορών, φωτογραφίας και χορωδία), ενισχύοντας έτσι τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου.

Καραγιάννης: «Μας ζητάνε περικοπές στις αμοιβές τους!»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Καραγιάννης θύμισε πως ο αντίστοιχος περσινός προϋπολογισμός γι’ αυτές τις δομές ψηφίστηκε ομόφωνα και κάλεσε όλους να ρωτήσουν πόσο κοστίζουν οι συμμετοχές σε τέτοιου είδους δομές στο Αιγάλεω, την Αγία Βαρβάρα και το Περιστέρι. Πρόσθεσε ακόμα πως δεν βάζουν ειδικές συνδρομές σε δημότες άλλων πόλεων, αλλά την ίδια. Άφησε όμως έκπληκτους όλους όταν δήλωσε πως οι ωρομίσθιοι δάσκαλοι που απασχολούνται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, είναι υψηλά αμειβόμενοι σε σχέση με άλλους Δήμους. Ζητούν μάλιστα περικοπές στις αμοιβές τους, σε συνδυασμό με αύξηση των συνδρομών, για να μη χάσουν τη δουλειά τους. «Τέτοιος είναι ο φόβος τους», είπε.

Σπηλιόπουλος: «Να γίνει εξορθολογισμός»

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος ζήτησε να γίνει εξορθολογισμός των συνδρομών για τρίτεκνους και πολύτεκνους, στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Ο δήμαρχος ανέφερε πως συμφωνεί με την πρόταση και θα εξετάσουν  το θέμα.

Τελικά οι προσλήψεις ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

 1. http://thiseas.ypes.gr/article.php?cat=10

  ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ
  ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  Αττικής –
  ΠΕΡΙΦ.ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ – Δ. Χαϊδαρίου

  Τελευταία Ενημέρωση:

  21/12/2009 yποπρόγραμμα: 1

  Προϋπολογισμός Ένταξης:
  1.124.000,00

  Οριστικός Προϋπολογισμός:
  1.124.000,00

  Στάδιο:

  Eνταγμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button