ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έργα στο Χαϊδάρι: Πιγκ πογκ ευθυνών μεταξύ Δήμου – Περιφέρειας

Χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής έργα στο Χαϊδάρι ή τα παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες; Το ερώτημα αυτό προκύπτει από μια αναφορά του δημάρχου Μιχάλη Σελέκου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η Περιφέρεια “Ακυρώνει έργα που έχει ζητήσει το Χαϊδάρι και τα πάει στο απώτερο μέλλον”. 

Ξεκινώντας από την αφετηρία ότι υπάρχει γκρίνια για έργα στην πόλη -στην ουσία το παραδέχονται και οι δύο πλευρές, όπως φαίνεται πιο κάτω-, το “Χαϊδάρι Σήμερα προσπάθησε να “βγάλει άκρη”. Έθεσε, λοιπόν, στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, Σπύρο Τζόκα σχετικό ερώτημα, ώστε να υπάρχει διαθέσιμη και η άποψη της αρχής που χρηματοδοτεί τα περισσότερα έργα στους Δήμους της Αττικής. 

Ιδού το ερώτημά μας στον κ. Τζόκα: “Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Αυγούστου 2018 ότι η Περιφέρεια έχει μπλοκάρει πολλές από τις προτάσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλει ο Δήμος, με το αιτιολογικό πως δεν υπάρχουν χρήματα. Ακυρώνει έργα που έχει ζητήσει το Χαϊδάρι και τα πάει στο απώτερο μέλλον, δήλωσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμα πως είναι πολλά τα έργα που τα έχει εντάξει η Περιφέρεια στο Τεχνικό της Πρόγραμμα αλλά δεν τα δημοπρατεί, ανάμεσά τους και αντιπλημμυρικά. Ισχύουν τα παραπάνω; Γιατί δεν προχωρούν αυτά τα έργα;”

Ο κ. Τζόκας στην αρχή της απάντησής του αναφέρει ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να σχολιάσει φράσεις που αποδίδονται στον Δήμαρχο Χαϊδαρίου. “Η πολιτική της Περιφέρειας Αττικής είναι πάγια προς όλους τους Δήμους. Όλα τα αναγκαία ώριμα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας, εντάσσονται στο τεχνικό της πρόγραμμα.”

Είναι θέμα “ωριμότητας”, λοιπόν, κατά την Περιφέρεια, δηλαδή διαθέσιμων μελετών και υπέρβασης γραφειοκρατικών διαδικασιών -το τελευταίο το επικαλείται συχνά και ο Δήμος Χαϊδαρίου.

Στη συνέχεια της απάντησής του ο αντιπεριφερειάρχης λέει ότι έχουν ενταχθεί όλα τα έργα που ζήτησε ο Δήμος, ανεξαρτήρτως ωριμότητας: “Συγκεκριμένα για το Χαϊδάρι, εντάξαμε από την αρχή όλα τα αιτήματα του Δήμου, όπως μας είχαν μεταφερθεί παρόλο που δεν είχαν τεχνική ωριμότητα. Σήμερα, 4 χρόνια μετά, για πολλά από αυτά τα έργα δεν έχουν κατατεθεί ακόμα οι αναγκαίες μελέτες. Στην ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ενταχθεί και ένα ακόμα αντιπλημμυρικό έργο του Χαϊδαρίου, που αφορά τη συναρμογή του δικτύου ομβρίων του Στρατοπέδου με το αντίστοιχο δίκτυο της πόλης. Το μόνο αίτημα του Δήμου που δεν έχει προς το παρόν ενταχθεί αφορά ασφαλτοστρώσεις και προγραμματίζεται για ένταξη στον προϋπολογισμό του ερχόμενου έτους”.

Συμπέρασμα: Η Περιφέρεια “πετά το μπαλάκι” για την στασιμότητα στα έργα πίσω στον Δήμο Χαϊδαρίου, επικαλούμενη έλλειψη μελετών. Ενδιαφέρον θα έχει μια συγκεκριμένη τοποθέτηση από τον Δήμο.

Ο κ. Τζόκας καταλήγει: “Εκτός από αυτά, έχουν ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα η κατασκευή του αγωγού της Λ. Αθηνών, αλλά και μια μεγάλη αντιπλημμυρική μελέτη της Δυτικής Αθήνας ύψους 5 εκατ. ευρώ, η οποία θα αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα στις ορεινές περιοχές του Χαϊδαρίου, αλλά και στον οικιστικό ιστό της πόλης.”

Ακολουθεί πίνακας με τα ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής που αφορούν το Χαϊδάρι, όπως μάς τον έστειλε το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας.

ΤΙΤΛΟΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ 2 ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΦΟΥΣΚΕΣ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

300.000,00

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΌ ΣΕΙΣΜΟ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

350.000,00

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ Κ.Α.Π.Η.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

500.000,00

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

880.000,00

ΔΙΑΣΤΡΩΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Α΄ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

360.100,00

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΩ ΑΦΑΙΑΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

5.500.000,00

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΒΔ ΛΕΚΑΝΗΣ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2.800.000,00

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΥΘΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

80.000,00

ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Ε.Ο.Α.Κ. (ΑΠΟ Μ. ΔΑΦΝΙΟΥ ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

400.000,00

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΙΧΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Α.Σ.Δ.Α.

100.600,00

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ: ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΙΟΜΗΔΕΙΟ ΚΗΠΟ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

150.000,00

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΜΠΛΟΚ 15».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

500.000,00

ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ «ΜΠΛΟΚ 15».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

248.000,00

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button