ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιτέλους! Ολοκλήρωση του “κρεμαστού βρεφονηπιακού” μετά από 13 χρόνια

Καλά νέα, έστω και με καθυστέρηση 13 ετών! Ο βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Βεργίνας, στο Άνω Δάσος, μπαίνει σε φάση ολοκλήρωσης. Με δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 60 παιδιών, αποτελεί πολύτιμη κοινωνική υποδομή για το Δάσος.

Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφο που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 12/10/2021 αναφέρεται η απόφαση του Οργανισμού που αφορά την “ανάθεση εργασιών αποκατάστασης πλημμελειών, κακοτεχνιών και ελλέιψεων του έργου ΒΝΣ Χαϊδαρίου”. Θυμίζουμε ότι η άδεια του έργου εκδόθηκε το 2004, οι εργασίες ξεκίνησαν το 2006 και το κτήριο σχεδόν ολοκληρώθηκε το 2008, αλλά από τότε έμεινε παρατημένο από ανάδοχο και Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ο οποίος το 2011 συγχονεύτηκε με τον ΟΑΕΔ.

Η θετική εξέλιξη έρχεται μετά από πολύμηνη πρσπάθεια να βρεθεί λύση με επαφές μεταξύ του δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων, όπως και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Χαϊδαρίου και του Οργανισμού, προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους ο σταθμός.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες “διαπραγματεύσεις” και στο παρελθόν, χωρίς όμως να ευοδωθούν, λόγω γραφειοκρατικών προσκομμάτων (πχ λήξη οικοδομικής άδειας του έργου, μη παραλαβή του, πτώχευση αναδόχου κτλ), αλλά και έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του ΟΑΕΔ να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να αρθεί το πολύχρονο τέλμα. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα μήνα.

Ασφαλώς ρόλο στην θετική εξέλιξη έπαιξε και το γεγονός ότι βρέθηκε “ρευστό” για τις υπολοιπόμενες εργασίες. Αυτό προέρχεται από την κατάπτωση της εγγυητικής καλής εκτέλεσης του έργου από την πλευρά του κατασκευαστή, που ανέρχεται στο ποσό των 97.340 ευρώ. Με αυτό υπολογίζεται ότι θα κατασκευστεί είσοδος από την πλευρά της οδού Ακροπόλεως (υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη). Επίσης θα αποκατασταθούν ζημιές από την πολύχρονη παραμονή του έργου σε αδράνεια, φθορές από παρέες που κατά καιρούς έμπαιναν μέσα, προμήθεια εξοπλισμού κτλ.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: “Ακούγεται σφυγμός” από τον “κρεμαστό βρεφονηπιακό” του Δάσους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button