ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Επιστράτευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην παγκόσμια μάχη!

Η General Motors είναι μία από τις πολλές –άλλες εθελοντικά, άλλες μετά από επίταξη – αυτοκινητοβιομηχανίες που θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στις γραμμές παραγωγής τους, ώστε να μην παράγουν πλέον απάρτια κι υποσυστήματα αυτοκινήτων, αλλά κρίσιμης σημασίας ιατρικό εξοπλισμό και κυρίως αναπνευστήρες (ventilators) που στην παρούσα φάση είναι απολύτως απαραίτητο για την περίθαλψη σε μονάδες εντατικής θεραπείας ασθενών που νοσούν από το νέο κορωνοϊό.

Έκκληση για τον σκοπό αυτό έχουν απευθύνει ήδη οι κυβερνήσεις πολλών κρατών, μεταξύ των οποίων κι η Γερμανία, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ανάγκες περίθαλψης το επόμενο διάστημα δεν θα αυξηθούν απλώς, αλλά θα πολλαπλασιαστούν.

Έτσι ή αλλιώς, η παραγωγική δραστηριότητα (και) των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει πέσει κατακόρυφα όχι μόνο της πτώσης της ζήτησης για το κατ’ εξοχήν προϊόν τους, αλλά και ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας και καραντίνας πολλά εργοστάσιά τους έχουν κλείσει εντελώς ή έχουν σημαντικά περιορισμένη δραστηριότητα.

Ο αγώνας κατά του κορωνοϊού παίρνει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις και εξελίσσεται πια σε ανθρώπινο πρόβλημα κι όχι απλώς τοπικό / κρατικό που θα πρέπει να το αντιμετωπίσει η κάθε κυβέρνηση ξεχωριστά.
Ειδικά όσον αφορά την General Motors, η αμερικανική πολυεθνική ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία ιατρικού εξοπλισμού Ventec Life Systems, προκειμένου η δεύτερη να αποκτήσει πρόσβαση και να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων της πρώτης, αλλά και του μηχανισμού διοικητικής μέριμνας, συντονισμού και διανομής της.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button