ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επίσκεψη Πατούλη στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου – Αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Τζόκα κατά Σελέκου

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ήρθε στο Χαϊδάρι (7 Φεβρουαρίου), στο πλαίσιο των περιοδειών του στην Αττική. Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Σελέκο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη, καθώς και άλλους τοπικούς παράγοντες.

Οι ανάγκες της πόλης

Κατά τη συνάντηση αναδείχθηκε ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα η διευθέτηση των ρεμάτων στο Ποικίλο Όρος με στόχο την επαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση. Ο δήμαρχος επισήμανε πως έχει κατατεθεί μελέτη στην Περιφέρεια εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια σημαντική παρέμβαση.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να βρεθεί μία ριζική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από ένα ρεαλιστικό και συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό. Επίσης να γίνει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αποκατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Σημαντικό χαρακτηρίστηκε και το ζήτημα της συντήρησης και αναβάθμισης των 22 παιδικών χαρών, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η διεύρυνση του δικτύου συγκοινωνίας.

«Πού είναι ο σεβασμός στους πολίτες;»

Ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη γόνιμης συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης. Στόχος, όπως ανέφερε, να δρομολογούνται συνολικές παρεμβάσεις για την ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Περιφέρειας. «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η αντιπλημμυρική προστασία και η διαχείριση απορριμμάτων. Η σημερινή διοίκηση, παρά τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, αδιαφόρησε και τώρα είμαστε στο και πέντε», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ανεπίτρεπτο να μην γίνονται  παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών εξαιτίας της αδράνειας των αρμοδίων και της γραφειοκρατίας. Πού είναι ο σεβασμός στον πεζό, στα παιδιά μας που παίζουν στις παιδικές χαρές, στους πολίτες που δικαιούνται υπηρεσίες πρόληψης της υγείας, στα ΑΜΕΑ που δεν έχουν ισότιμη πρόσβαση στις πόλεις; Επιμένουμε στην πάγια θέση μας για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών».

Αντίδραση αντιπεριφερειάρχη Τζόκα 

Επίθεση εναντίον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη αλλά και του δημάρχου Χαϊδαρίου Μ. Σελέκου, εξαπέλυσε ο αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αθήνας, Σπύρος Τζόκας. Αφορμή η συνάντηση του δημάρχου Μ. Σελέκου και του υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και οι κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει:

Επίσκεψη Πατούλη στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου - Αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Τζόκα κατά Σελέκου 3«Με έκπληξη ενημερώθηκα σήμερα από τον Τύπο για τις δηλώσεις που ακολούθησαν συνάντηση του Δημάρχου Χαϊδαρίου με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής. κ. Πατούλη.

Στην πραγματικότητα, η έκπληξη που με ώθησε να εκδώσω αυτή την ανακοίνωση είναι η στάση του Δημάρχου Χαϊδαρίου. Είναι απορίας άξιο πώς μπορεί να αποκρύπτει τις ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για όλα τα ζητήματα που έθεσε. Είναι σεβαστές οι διαφορετικές πολιτικές επιλογές, όμως είναι μεγάλο πρόβλημα για τον δημόσιο διάλογο και τη Δημοκρατία η απόκρυψη της αλήθειας.
Έτσι, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω σύντομα τους πολίτες για την πραγματικότητα, που βρίσκεται στον αντίποδα των δηλώσεων του Δημάρχου:
  • Στον τομέα της Αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας η σημερινή Περιφερειακή Διοίκηση υλοποιεί ένα εμβληματικό έργο. Καταρχάς συγκρότησε ένα στρατηγικό σχέδιο που ορίζει τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια χρηματοδότησε μελέτες και έργα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ήδη σήμερα έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα. Συγκεκριμένα στο Χαϊδάρι υλοποιείται ο μεγάλος αγωγός της Λ. Αθηνών, που θεωρείται το σημαντικότερο έργο υποδομής της ευρύτερης περιοχής και που επί 15 έτη -που υπάρχει η μελέτη- καμία διοίκηση (είτε της κεντρικής κυβέρνησης είτε της αυτοδιοίκησης) δεν χρηματοδότησε και δεν εκτέλεσε. Επιπλέον έχουν χρηματοδοτηθεί ήδη 3 αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν τους ορεινούς όγκους του Χαϊδαρίου (που ο Δήμαρχος λέει ότι δεν έχει γίνει τίποτα) με προϋπολογισμό 12 εκ. €. Τα έργα αυτά θα εκτελεστούν από την Περιφέρεια και μετά από μακρά διαδικασία ελέγχου και διορθώσεων είναι έτοιμα για δημοπράτηση. Τέλος εκτελείται η μελέτη προϋπολογισμού 5 εκ. € που αφορά και έργα ορεινής υδρονομίας στο Ποικίλο όρος.
  • Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρει ως σημαντικό το ζήτημα της συντήρησης και αναβάθμισης των 22 παιδικών χαρών και της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Αποκρύπτοντας όμως και για τα δύο αυτά ζητήματα ότι η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί τον Δήμο με 900.000 € για τις παιδικές χαρές και με 700.000 € για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ της πόλης. Η χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα λόγω πολύ καθυστερημένης σύνταξης των μελετών από τον Δήμο.

Προσωπικά δηλώνω πάντα προσηλωμένος στη συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και στον σεβασμό του ρόλου, των απόψεων αλλά και των προσώπων των αυτοδιοικητικών. Δεν υιοθέτησα ποτέ -και δεν πρόκειται να το κάνω- αντίστοιχες συμπεριφορές. Αλλά και ως άνθρωπος του αθλητισμού, θα είμαι πάντα με το fair play. Όμως θλίβομαι όταν διαπιστώνω ότι αυτή η στάση δεν ακολουθείται από άλλους συναδέλφους.»

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button