ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη και συναντήσεις του Δ. Κουτσούμπα με το Σωματείο και τη Διοίκηση του ΨΝΑ (φωτο)

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί επισκέφθηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Αρχικά συναντήθηκε με τη διοίκηση του Ιδρύματος και στη συνέχεια με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων. 

Ο πρόεδρος του σωματείου Στ. Καλαρύτης τον ενημέρωσε για τα προβλήματα του νοσοκομείου με κυρίαρχο τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού. Δηλωτικό αυτού είναι το γεγονός ότι στο νοσοκομείο που μόνο το περασμένο χρόνο δέχτηκε 80.000 ασθενείς εργάζονται μόλις 48 γιατροί!

Ο οργανισμός του είναι απαρχαιωμένος και υπολείπεται κατά 50 με 60% των αναγκών σε προσωπικό σήμερα.Επισημάνθηκαν ακόμα ως σημαντικά προβλήματα η διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ μεγάλων σε ηλικία αλλά κυρίως άσχετων με το αντικείμενο εργαζομένων, σε θέσεις που απαιτούν εξειδικευμένο προσωπικό, η παράδοση τομέων σε ιδιώτες.

Επίσκεψη και συναντήσεις του Δ. Κουτσούμπα με το Σωματείο και τη Διοίκηση του ΨΝΑ (φωτο) 5

Νωρίτερα ο Δ. Κουτσούμπας συνοδευόμενος από την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου μέλος της ΚΕ, τον Μιχάλη Σελέκο δήμαρχο Χαϊδαρίου και τον Παναγιώτη Παπαγεωργόπουλο, Γραμματέας της ΤΟ Υγείας Πρόνοιας της ΚΟΑ, είχε συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου όπου η διοικήτρια Δέσποινα Τσαγδή τον ενημέρωσε για την κατάσταση της δομής, επισημαίνοντας και αυτή ως μείζον πρόβλημα την έλλειψη προσωπικού.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να μην φέρει το νομοσχέδιο, που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και θεωρεί κόστος την ψυχική Υγεία (VIDEO)

Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button