ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Επικίνδυνες καταστάσεις σε νέα παιδική χαρά”

Ο κ. Δημήτρης Θεολογής σχολιάζει την κατάσταση στη νέα παιδική χαρά δίπλα στο Στρατόπεδο.

“Μεγάλα έργα από αυτούς που κάνουν δουλειές του ποδαριού;”, αναρωτήθηκα όταν διάβασα ότι ο δήμαρχός μας και το επιτελείο του θέλουν να αναπλάσουν τον πεζόδρομο και την πλατεία στο Δάσος.

Θα πει όμως κάποιος, που είτε δεν είναι τόσο παρατηρητικός ή αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του, πού είναι οι δουλειές του ποδαριού; Βρισκόμουν λοιπόν την επόμενη μέρα στην παιδική χαρά δίπλα στο Στρατόπεδο και μέσα σε λίγα λεπτά είδα απανωτά εικόνες ντροπής και απόλυτης ανευθυνότητας.

Βίδες κομμένες από την κατασκευή την τελευταία που έγινε, κόλλες κάτω που πέσανε, ταινίες πακεταρίσματος σε υποτιθέμενα προστατευτικά αλλά και σε άλλα σημεία και τη νέα κατασκευή αμφιβόλου ποιότητας να έχει σκουριάσει κιόλας.

Ενώ είχα φύγει, δε μπορούσα να το χωνέψω και γύρισα να πάρω κάποιες φωτογραφίες. Όλοι πιστεύω να καταλάβουμε ότι αυτά που ανέφερα ανά πάσα στιγμή για ένα παιδάκι μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και σοβαρό τραυματισμό. Βίδες κοφτερές, κόλλες τοξικές, ταινίες που μπορεί και πνιγμό να προκαλέσουν. Ακόμα και ανύπαρκτα προστατευτικά σε μια κατασκευή, που ήδη όσο ήμουν εκεί είδα ένα κοριτσάκι να τρέχει και όπως πήγε να περάσει από κάτω να χτυπάει το κεφαλάκι του.

Το γύρω γύρω είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος με το έδαφος, οπότε, αν δεν υπάρχει κάποιο σκαλοπάτι, πιθανώς δεν θα κόψει ταχύτητα το παιδάκι που τρέχει. Δε μπορώ να ξεχάσω άλλωστε ότι πριν λίγους μήνες ένα παιδάκι χτύπησε με το ποδήλατό του από την γκρι αλυσίδα που είχε τοποθετηθεί σε σημείο μη εμφανές στο Παλατάκι. Όπως και ότι στις κούνιες στην Παπανδρέου που είχαν χαλαρώσει σχεδόν όλες οι βίδες από το γύρω γύρω και κάποιες λείπανε κιόλας μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα από την κατασκευή.

Όλα αυτά όμως σημαίνουν ότι γίνεται μια “δουλειά του ποδαριού”, όπως είπα, και μετά δεν υπάρχει ούτε συντήρηση και έλεγχος αλλά ούτε και συχνή καθαριότητα, γιατί σίγουρα δε θα ήταν εκεί τόσο διάστημα οι κόλλες και οι κομμένες βίδες που κάποιοι ασυνείδητοι αφήσανε κάτω.

Έχουμε εμπεδώσει πλέον ότι δεν τους νοιάζει για εμάς τους πολίτες και την ασφάλειά μας, αλλιώς θα είχαμε και πεζοδρόμια και σωστή φωταγώγηση στους δρόμους κι άλλα πολλά, όπως σωστή καθαριότητα. Πλέον όμως έχουμε για πρώτη φορά ακόμη και ποντίκια σε δρόμους, που δεν είχαμε δει ποτέ, γιατί και τα φρεάτια πλέον τα καθαρίζουν ρίχνοντας απλά νερό με πίεση από πάνω.

Εδώ όμως μιλάμε για παιδιά και για εγκληματικές ενέργειες από μεριάς της διοίκησης. Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αναρωτιέμαι και γιατί κάποιοι συνεχίζουν και καμαρώνουν, ενώ ακόμη και το Σάββατο στη φωταγώγηση του δέντρου δεν πήγε σχεδόν κανένας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button