ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Επικίνδυνα πεζοδρόμια: Παράλυτη πόλη, συμπολίτες σε απομόνωση”

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος
με τους Πολίτες σε Δράση
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τσίτσο

Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά ούτε βεβαίως και η τελευταία που θέτουμε δημόσια, όπως έχει συμβεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανάγκη να είναι η πόλη μας φιλική στους κατοίκους και στους επισκέπτες της!

Να μπορούν οι πεζοί, οι μανάδες με τα μικρά παιδιά, τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες και τα άτομα με αναπηρία, οι ποδηλάτες να κινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια.

Η βιώσιμη αστική κινητικότητα (ΒΑΚ) αφορά το σύνολο των πολιτών που μετακινούνται στο Χαϊδάρι.

Η πόλη μας οφείλει να είναι ανθρώπινη! Και για να γίνει αυτό πρώτα απ’ όλα πρέπει η Δημοτική Αρχή να εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της!

Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς! Για ένα ποσοστό 10% του πληθυσμού ΑμεΑ, είναι σημαντικό να υπάρχει πρόνοια για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και όχι απομόνωση!

Είναι γεγονός ότι τελευταία επικρατεί παραλυτική και χαοτική κατάσταση στην πόλη μας, αφού έχει «καταλυθεί» κάθε δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι πεζοί, στο μεγαλύτερο μέρος της!

"Επικίνδυνα πεζοδρόμια: Παράλυτη πόλη, συμπολίτες σε απομόνωση" 3
Κίνδυνος στην οδό Φαβιέρου. Έως πότε;

Όπου και αν πάμε στην πόλη μας, είναι μεταξύ των πρώτων θεμάτων που τίθεται για συζήτηση από τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μας.

Οι οδεύσεις τυφλών έχουν καταληφθεί σε ορισμένα τμήματα των πεζοδρομίων και σε άλλα έχουν διακοπεί με φρεάτια, καπάκια φρεατίων αλλά και από επαγγελματίες που επεκτείνουν το χώρο τους χωρίς να σέβονται ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη αυτό το μισό μέτρο γης για να μετέχουν και κείνοι ή εκείνες στην κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης μας!

Είναι υποχρέωση όλων μας!

Πρόσφατα  δε, μετά από παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου έγινε αποκατάσταση τμήματος σε όδευση τυφλών παρά την πλατεία του Δάσους, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος της.

Θα επαναφέρουμε το θέμα δημόσια και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, ιδιαίτερα για τη συνοικία της Γρηγορούσας και για τις οδεύσεις στα πεζοδρόμια της Φαβιέρου, οι οποίες δεν είναι ελεύθερες για χρήση από τους τυφλούς συνανθρώπους μας καθώς και για την επικινδυνότητα που ενέχουν οι σιδερένιες αναμονές στα πεζοδρόμια κατά μήκος της Φαβιέρου, αλλά και τα κενά στις πλάκες του πεζοδρομίου για μελλοντικές φυτεύσεις / τοποθετήσεις δένδρων / θάμνων.

"Επικίνδυνα πεζοδρόμια: Παράλυτη πόλη, συμπολίτες σε απομόνωση" 5
Οδός Φαβιέρου. Καμία φροντίδα για την ασφάλεια των πολιτών.

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και γι΄ αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη των αναμονών και των κενών στα πεζοδρόμια καθώς και για την αποκατάσταση των οδεύσεων των τυφλών για να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια μετακίνηση για όλα τα άτομα και ιδιαίτερα για όσα έχουν κάποιας μορφής αναπηρία μόνιμη ή πρόσκαιρη!

Γι’ αυτό οι Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου θέτουν συνεχώς προγραμματικά την επιτακτική ανάγκη το Χαϊδάρι να γίνει «Προσβάσιμη Πόλη»! Διότι δεν είναι!

Και γι’ αυτό δεν έχει φροντίσει ούτε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ούτε και η τωρινή!

Βεβαίως η συμμετοχή στην κοινωνία με ίσους όρους αφορά ένα ευρύτερο πλαίσιο, όπως η πρόσβαση στις μεταφορές, στα κτήρια, στην έντυπη και ηλεκτρονική πληροφόρηση, στα οπτικοακουστικά μέσα και στις επικοινωνίες καθώς και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες.

#HaidariGiaOLous

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button