ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Επιχορήγηση κατοικιών για εγκατάσταση Φυσικού Αερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στο Πρόγραμμα επιχορήγησης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματος φυσικού αερίου σε κατοικίες» μπορούν να ενταχθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο Χαϊδάρι.

Το Χαϊδάρι είναι ένας από τους 22 Δήμους της Αττικής όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, στην ιστοσελίδα της οποίας έχουν δημοσιευθεί αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Η επιχορήγηση των ιδιοκτητών κατοικιών από το νέο Πρόγραμμα αφορά το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης Φυσικού Αερίου για αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο. Η επιχορήγηση χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσοστά επιχορήγησης των ωφελούμενων ξεκινούν από το 65% και φτάνουν στο 100%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΔΑ Αττικής για την υποβολή ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων επί της δράσης στο e mail:

 [email protected]

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει ήδη πετύχει την δέσμευση της Εταιρείας Φυσικού Αερίου για την ταχύτερη επέκταση του δικτύου στο Χαϊδάρι με σύνδεση του Δημαρχείου, των σχολικών κτιρίων αλλά και των κατοικιών που βρίσκονται στις διαδρομές επέκτασης του δικτύου. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα σύνδεσης της οικίας τους με το Φυσικό Αέριο. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button