ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Έπεσε το πεύκο πάνω σπίτι μας – Ο Δήμος ή ο γείτονας το κόβει;”

Συμπολίτης (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας), που διάβασε το πρόσφατο άρθρο για τα πεσμένα πεύκα λόγω κακοκαιρίας, γράφει σε μήνυμά του στην εφημερίδα μας:

“Η ατυχία μας είναι ότι έχει πέσει στο σπίτι μας δέντρο από την αυλή του γείτονα. Κάλεσα τον δήμο και απλά μας εγκατέλειψαν λέγοντας πως πρέπει να βρούμε τρόπο μόνοι μας και ότι αυτό δεν αφορά τον δήμο. Μια ακόμη φορά που μας αφήνουν στο έλεος της μοίρας μας (εννοεί ότι το ίδιο έγινε και με τον πρόσφατο σεισμό), με παιδιά στο κτήριο και ακόμα ένα δέντρο έτοιμο να κάνει ζημιά.

Το δέντρο έπεσε λίγο πριν το παιδικό δωμάτιο των τριών παιδιών μου. Είναι ακόμα εκεί και κανένας δεν αναλαμβάνει. Το καταγγέλλω σε εσάς γιατί είστε το καταφύγιό μας για την προβολή των προβλημάτων μας”.

Τον ρωτήσαμε γιατί δεν το κόβει ο γείτονας και μας απάντησε ότι “ο δήμος απαγορεύει να πειραχτούν τα πεύκα, ένα μπλέξιμο. Επίσης στο άρθρο αναφέρεστε σε κοπή δέντρων σε ιδιωτικούς χώρους. Εκεί πώς ανέλαβε ο δήμος;”

Έχουμε λοιπόν μια ακόμη περίπτωση από το “κουβάρι” της αρμοδιότητας για τα δέντρα, που τις τελευταίες μέρες έχει προκαλέσει τόση συζήτηση. Περιμένουμε ενημέρωση από όποιον κατέχει ακριβή γνώση για το θέμα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button