ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Χριστούγεννα στον Ασπρόπυργο” – Ώστε οι Ρομά οργάνωσαν την “καυτή νύχτα”;

Οι εναέριες νυκτερινές λήψεις του βίντεο είναι εντυπωσιακές και προέρχονται από τα επεισόδια που έγιναν στην Γκορυτσά Ασπροπύργου την ημέρα των Χριστουγέννων. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για τα σχόλια κάτω από το βίντεο στο YouTube, που, όπως θα προσέξει κανείς, δεν επιβεβαιώνουν σε καμία περίπτωση την είδηση ότι πρόκειται για εξεγερμένους Ρομά που αρνούνται το λοκντάουν, όπως έγραψε για παράδειγμα το “Πρώτο Θέμα” την ίδια μέρα.

Η ακροδεξιά στην περιοχή έχει σημαντική δύναμη (βλέπε ποσοστό 15,16% το 2015 της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο, το οποία εν πολλοίς οφειλόταν στην πολιτική εκμετάλλευση του κλίματος εναντίον των Ρομά). Εκτός αν πρέπει να πιστέψουμε ότι το “Έλληνες εγέρθητι”, που διαβάζουμε στα σχόλια, είναι το αγαπημένο τσιτάτο κάποιου Ρομά των καταυλισμών.

Πιο συγκεκριμένα τώρα: Μόλις εφαρμόστηκε το αυστηρό λοκντάουν στην περιοχή, πριν από 10 ημέρες, διαμορφώθηκε η πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της τοπικής κοινής γνώμης ότι αυτό ήταν ένα τέχνασμα της κυβέρνησης για να “περάσει” η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ασπρόπυργο. Σε αυτή τη φήμη απάντησε μετά από μια εβδομάδα και πλέον ο δήμαρχος Νίκος Μελετίου, αναφερόμενος σε “ψευδείς ειδήσεις των επιτήδειων!”, χωρίς όμως τους κατονομάσει (βλέπε Ανακοίνωση του Δήμου Ασπροπύργου για την κατασκευή hot spot στο Θριάσιο).

Οι σχολιαστές των επεισοδίων, λοιπόν, μας διαφωτίζουν για την προέλευση των επεισοδίων.

Εδώ τα σχόλια:

Αυτά είναι Χριστούγεννα.αφού δεν στολίζει Ο δήμος

Κανονικά όλοι έξω πρέπει να είμαστε να γίνονται κάθε μέρα αυτά και χειρότερα

– жгите мусаров

Καντε τους ενα ντου ρε παιδια και σπαστε τα μπατσακια στο ξυλο …μετρησα 27 μπατσακια και κ εσεις εισασταν πανω απο 70 !!!

ΕλληνεςΕγερθητι

Πιο συγκεκριμένα, τα σχόλια εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=B-7xkgTJeJk&feature=share&fbclid=IwAR2W25a8RDSqR1tRMvqIlBB7ZMIhrqFNoavxC_S7Zmrdnjm0vA3k6Xxu8PQ

Το άρθρο του Πρώτου Θέματος εδώ: Επεισόδια στον Ασπρόπυργο: Ρομά επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button