ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επαγγελματίες Χαϊδαρίου: Ούτε σκέψη για εγκατάσταση τερματικών σταθμών αποθήκευσης LNG στο Χαϊδάρι!

Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Χαϊδαρίου

Καμία σκέψη για εγκατάσταση τερματικών σταθμών αποθήκευσης LNG στο Χαϊδάρι!
Παλεύουμε στο πλάι των συλλόγων της Αφαίας και του Δαφνιού!
Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια περαιτέρω υποβάθμισης της περιοχής μας!

Το ΔΣ του συλλόγου μας καλεί κάθε επαγγελματία να πάρει θέση ενάντια στα σχέδια του μεγαλοεφοπλιστή Προκοπίου, για εγκατάσταση σταθμών αποθήκευσης LNG στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως γνωρίζουμε το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση η μεταβίβαση  των Ναυπηγείων. Ολοκληρώθηκε μία επένδυση η οποία, κατά τους υποστηρικτές της θα έφερνε άλλη πνοή στην περιοχή, η οποία θα έφερνε θέσεις εργασίας, η οποία θα επέτρεπε στο Χαϊδάρι να γίνει η «Ριβιέρα» των Δυτικών προαστίων.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα πρώτα δείγματα γραφής του επενδυτή!

Ήδη βλέπουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων βρίσκονται στο δρόμο, απολυμένοι και η προβλήτα 4 που διεκδικεί ο Δήμος έχει χαθεί οριστικά με απόφαση δικαστηρίων.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν οι τελευταίες δηλώσεις του Προκοπίου ότι πρόκειται να εγκαταστήσει  τερματικούς σταθμούς LNG στο χώρο των Ναυπηγείων.

Θέλει δηλαδή σε μία περιοχή που ήδη λειτουργούν Ναυπηγεία, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων, στρατόπεδα και μία σειρά από άλλες βαριές και επικίνδυνες χρήσεις να προσθέσει ακόμα μία. Σε μία περιοχή όπου το πρώτο σπίτι απέχει μόλις 100 μέτρα από την πύλη των Ναυπηγείων. Σε μια περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο Θριάσιο Πεδίο, που ήδη ο κίνδυνος ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος είναι καθημερινός, που ήδη έχουμε συνεχόμενα «ατυχήματα» με πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Βέβαια, για να μην υπάρχουν και αυταπάτες για το ποια συμφέροντα και ποιους εξυπηρετούν οι νόμοι που ψηφίζονται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ, μαζί ψήφισαν το νομοσχέδιο με το οποίο ορίζονται οι χρήσεις στην περιοχή και ξεκάθαρα αναφέρονται «εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου».( N4949/2022, ΦΕΚ 126 Α’/30.06.2022). Με αυτόν τον τρόπο διευκόλυναν ακόμη περισσότερο τον κ Προκοπίου στα «επενδυτικά του σχέδια»

Είναι σαφές ότι δεν έχουμε τίποτα να παζαρέψουμε και να διαπραγματευτούμε ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον Προκοπίου.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε μεγάλα λόγια που λένε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι, ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι σύγχρονες, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος γιατί το κράτος θα είναι εδώ να μας προστατέψει.

Γιατί η πολιτική αυτού του κράτους είναι που την υγεία και την ασφάλεια του λαού την στέλνει περίπατο όταν πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις και μεγάλη κερδοφορία για το κεφάλαιο. Το έχουμε βιώσει τόσα χρόνια από τα πολλαπλά «ατυχήματα» που γίνονται σε εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή.

Το βιώσαμε με τον πιο άσχημο και οδυνηρό τρόπο στο πρόσφατο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου θρηνούμε δεκάδες νεκρούς, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που πρωταγωνίστησαν στο ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Αλήθεια, μπορεί αυτό το κράτος το οποίο το 2023 δεν έχει αξιοποιήσει όλες τις απαιτούμενες τεχνολογικές δυνατότητες για να εξασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση εργαζόμενων και πολιτών, να προστατέψει το λαό από ένα μεγάλο «ατύχημα» σε εγκαταστάσεις LNG;

Μπορεί αυτό το κράτος το οποίο, ενώ με ένα κλικ προχωράει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δεν εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να μπορούμε με ασφάλεια να πάμε σπίτια μας;

Εμείς λέμε όχι!

Ξέρουμε ότι αν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα κέρδη των επενδυτών και στην προστασία του λαού, επιλέγουν το 1ο, γιατί το 2ο έχει κόστος. Η πείρα μας έχει δείξει ότι όταν οι ανάγκες μας μπαίνουν στη λογική κόστους- οφέλους έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας!

Μας αφορά όλους, θα επηρεάσει τη ζωή μας, την υγεία μας, το περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε!

Δε θα μείνουμε θεατές σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του Χαϊδαριώτικου λαού, και όχι μόνο!

Θα παλέψουμε μαζί με τους Συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής ώστε να πάρουν πίσω τα σχέδια για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις!

Διεκδικούμε:

  • Να μην υπάρξει καμία εγκατάσταση τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και μονάδας παραγωγής ενέργειας στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
  • Απόσυρση του νόμου με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα για εγκατάσταση τέτοιων χρήσεων εντός των Ναυπηγείων.
  • Να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων
  • Απόδοση των χώρων που διεκδικεί ο Δήμος Χαϊδαρίου στο λαό της περιοχής

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των συλλόγων της περιοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button