ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: ‘Εγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα αιτήματα των γονέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η απραξία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας τους καλοκαιρινούς μήνες στη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία των μαθητών από τον Covid-19 οδήγησε στο κλείσιμο των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και ΛΥΚΕΙΩΝ.

Αντίθετα φρόντισαν με νόμο να αυξήσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα ενώ με όλα τα μέσα κυβερνητικά στελέχη, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ΜΑΤ και δακρυγόνα, αλλά και “αγανακτισμένους γονείς”, επιτέθηκαν εναντίων των μαθητών που ζητούσαν το αυτονόητο και προειδοποιούσαν για αυτό που ερχόταν.

Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τα αιτήματα της ΑΣΓΜΕ των Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που ζητούσαν μέτρα προστασίας.

Ο Covid-19 δεν κολλούσε στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ έλεγαν με στόμφο ενώ εξακολουθεί να μην κολλάει στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ που λειτουργούν υπεράριθμα και με ελάχιστα μέτρα προστασίας.

Την ίδια στιγμή δεν πήραν κανένα μέτρο για να καλύψουν τα μέσα τηλεκπαίδευσης και να εξασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών σε αυτήν. Το υπουργείο με εκκλήσεις για άλλη μια φορά στην προσωπική ευθύνη κάλεσε τον λαό να μην χρησιμοποιεί το διαδίκτυο τις ώρες της τηλεκπαίδευσης, χωρίς επίσης να πάρει κάποιο μέτρο με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το δίκτυο από την πρώτη μέρα.

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να δυναμώσουμε την πάλη μας διεκδικώντας:

– ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ 15 ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

– ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

– ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

– ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΥΘYNH ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

– ΕΠΑΡΚΕΣ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

– ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ

– ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΩΣΤΕ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 50% ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button