ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου: Δεν πάει άλλο!

Ανακοίνωση – Κάλεσμα / Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΤΟΜΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ!

Το Υπουργείο Υγείας και η Κυβέρνηση, αντί να φροντίσουν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού με καθολική πρόσβασή του σε ολοκληρωμένες, δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης, αποδυναμώνουν ακόμα παραπέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συνολικά το Δημόσιο σύστημα Υγείας, μετακινώντας νοσηλευτικό προσωπικό από τα ήδη αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Αθήνας, διαλύοντάς τα εντελώς. Υλοποιούν έτσι την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Έτσι, στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου, που οι ελλείψεις είναι τραγικές και λείπουν ήδη βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπολειτουργεί με ΜΟΝΟ 5 μόνιμους γιατρούς, από τους οποίους ο ένας ήδη βρίσκεται σε παράταση, αφού έχει βγει σε σύνταξη, ενώ οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται από 2 επικουρικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και 3 γιατρούς με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις με ορισμένο χρονικό ορίζοντα, που σημαίνει ότι και αυτό το ελάχιστο προσωπικό σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει!!

Ανάμεσα στους παραπάνω υπάρχει μόλις 1 παιδίατρος και προσωρινά 1 επικουρικός, για ολόκληρο τον Δήμο, που φυσικά δεν επαρκούν ούτε για τα καθημερινά περιστατικά, πόσο μάλλον για τα έκτακτα. Έρχονται τώρα λοιπόν και μετακινούν και 1 από τους 5 εναπομείναντες νοσηλευτές, που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούσαν!!  Και η λίστα με τις ελλείψεις και μετακινήσεις, δεν έχει τελειωμό…

Την ίδια στιγμή, λείπουν από τα σχολεία μας βασικές ειδικότητες όπως είναι οι σχολικοί νοσηλευτές, καθώς προβλέπονται μόνο για τις περιπτώσεις των μαθητών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που ακόμα και αυτές  δεν καλύπτονται πλήρως, αλλά παραμένουν ακάλυπτα, μεταφέροντας την ευθύνη για ακόμα μία φορά στις οικογένειες των μαθητών. 

Φτάνει πια!!                                                                                                    

Δεν θα επιτρέψουμε να υποβαθμίσουν κι άλλο την παρεχόμενη φροντίδα υγείας σε εμάς και στα παιδιά μας, αγνοώντας επιδεικτικά τις σύγχρονες ανάγκες μας στην υγεία!!

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, θα συμμετέχει στη κινητοποίηση, που καλούν τα σωματεία των νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟΝ και ΨΝΑ, για τη Δημόσια Υγεία, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου και καλούμε τους συλλόγους Γονέων να πάρουν απόφαση και να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να στελεχωθεί με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων και με όλο το απαιτούμενο προσωπικό, το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου, για να καλύπτεται ουσιαστικά η πρόληψη και η πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας των κατοίκων του δήμου μας.
  • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το “Αττικόν” και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο “Λοιμωδών” πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνιού και του “Δρομοκαΐτειου”.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας. Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από την περίθαλψη. Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και βοηθήματα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button