ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο “κουτσός” δρόμος που εξυπηρετεί (;) πέντε σημαντικούς προορισμούς

Βρεθήκαμε στην οδό Αγίας Τριάδος  μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου, ενώ το Αττικόν είχε εφημερία και μόλις είχαν σχολάσει τα δύο σχολεία που βρίσκονται εδώ. Πραγματική ασφυξία, σε ένα δρόμο που με τίποτε δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην κίνηση που “σηκώνει” κάθε μέρα. 

Ο "κουτσός" δρόμος που εξυπηρετεί (;) πέντε σημαντικούς προορισμούς 1
Στο σημείο αυτό και για 50 περίπου μέτρα η Αγ. Τριάδος στενεύει υπερβολικά. 

Αιτία για την επίσκεψη ήταν η επισήμανση του συμπολίτη Σάββα Τσαλίδη, ότι χρειάζεται να κάνουμε ένα δημοσίευμα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που υπάρχουν εδώ. “Είναι τρομερό το χάλι της Αγίας Τριάδος. Περνούν βιαστικά ασθενοφόρα για το Αττικό Νοσοκομείο, κάποια στιγμή κινδύνεψαν άντρες της ΔΙΑΣ, κινδυνεύουμε κι εμείς… Ελάτε να κάνετε αυτοψία”, μας είπε. Μιλάει για το κομμάτι από Φαβιέρου μέχρι Ρίμινι.

Ο "κουτσός" δρόμος που εξυπηρετεί (;) πέντε σημαντικούς προορισμούς 3
Συμβολή Ρίμινι – Αγ. Τριάδος, μεσημεριανό μποτιλιάρισμα προς Γρηγορούσα. Το πρωί γίνεται το αντίθετο. Όταν το ασθενοφόρο βιάζεται, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα…

Έχει απόλυτο δίκιο. Ο δρόμος δέχεται πολύ έντονη κυκλοφοριακή πίεση, σίγουρα μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να εξυπηρετήσει στην κατάσταση που είναι σήμερα. Και αυτό διότι από την Αγίας Τριάδος περνά ένα μεγάλο μέρος της κίνησης προς το Αττικόν, επισκέπτες και ασθενοφόρα. Επίσης φιλοξενεί τρία σχολεία, το ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, το ΙΕΚ και το 8ο Λύκειο Περιστερίου. Επιπλέον, πολλοί οδηγοί τη χρησιμοποιούν για να κατευθυνθούν προς Πετρούπολη, μέσω της οδού Μιστριώτου, τόσο από Λ. Αθηνών όσο και από Φαβιέρου. 

Ο "κουτσός" δρόμος που εξυπηρετεί (;) πέντε σημαντικούς προορισμούς 5
8ο Λύκειο Περιστερίου.

Σε ένα σημείο της, εκατέρωθεν της Βυζαντίου, στενεύει υπερβολικά, τόσο που στην πραγματικότητα χωράει ένα αυτοκίνητο, ωστόσο είναι διπλής κυκλοφορίας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η επιφάνεια του δρόμου είναι σε κακά χάλια. “Το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο, με πολλές λακκούβες. Όσα χρόνια είμαι σε αυτόν το δρόμο δεν έχουν ρίξει νέα πίσσα. Από ένα σημείο και πάνω στενεύει ο δρόμος. Εκεί λοιπόν είναι το σοβαρό πρόβλημα”, επισημαίνει ο κ. Τσαλίδης. Την κατάσταση έχει χειροτερεύσει περισσότερο έργο που έγινε στο οδόστρωμα και σε αρκετά σημεία έχει εμφανώς βουλιάξει.

Οι Δήμοι Χαϊδαρίου και Περιστερίου οφείλουν να ενδιαφερθούν για την Αγίας Τριάδος, που στον χάρτη μπορεί να φαίνεται απόμερη, αλλά έχει πολύ σημαντικό κυκλοφοριακό ρόλο. Είμαστε στη διάθεση της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας για να δημοσιεύσουμε σκέψεις και προτάσεις.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button