ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ένα βήμα πριν την έναρξη εργασιών εκτεταμένης ανάπλασης σε κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου

Ένα βήμα πριν από την έναρξη, είναι η αναβάθμιση κεντρικού δρόμου της πόλης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και την πρόοδο της συμβασιοποίησης του έργου.

Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Φαβιέρου στη Γρηγορούσα, εμπορικού δρόμου και αρκετά πολυσύχναστου, αφού ενώνει την πόλη μας με το Περιστέρι. Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια και ράμπες ΑΜΕΑ, αλλά και σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού. Οι παραπάνω εργασίες θα τονώσουν την εμπορικότητα της ευρύτερης περιοχής της Γρηγορούσας και την προσβασιμότητα στους πολίτες.

Ο διαγωνισμός καταχωρήθηκε στον ανάδοχο και το έργο βρίσκεται στην υπογραφή της σύμβασής του. Θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Ο.Χ.Ε), στο πλαίσιο στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης που κατανέμονται μέσω του ΑΣΔΑ, ενώ τη μελέτη κατάρτισε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου.  

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη αποτελεί ένα από τα κύρια εργαλεία πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιγράφει τις στρατηγικές κατευθύνσεις για την εδαφική ανάπτυξη, την προώθηση και ενσωμάτωση της εδαφικής διάστασης σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης.

Το θέμα περί παράτασης της καταληκτικής ώρας υποβολής Προσφορών του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για το έργο: «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΒΙΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ», συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Απόστολος Θεοφίλης και η Άλκηστη Βίτσα. Ο Μιχάλης Σελέκος, επί της θητειας του οποίου εκπονήθηκε και εγκρίθηκε ο ΟΧΕ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, ψήφισε λευκό, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη της ψήφισαν υπέρ. Έτσι η απόφαση καταχωρήθηκε ως ομόφωνη.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button