ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το θέμα του Σκαραμαγκά

Δημόσια τοποθέτηση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πάνω στο μεγάλο θέμα που απασχολεί το Χαϊδάρι και τη Δυτική Αθήνα, που αφορά την ανάπτυξη εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και πιο συγκεκριμένα εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπως έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει ο ίδιος ο επενδυτής. Πάντως στην απαντητική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου ο υπουργός αναφέρεται σε “κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά” και όχι στο εργοστάσιο.

Ξεκινώντας από το θετικό σημείο της επιστολής τού κ. Βαρβιτσιώτη, σημειώνουμε ότι καταλήγει με τη φράση ότι “είναι βασικό μου μέλημα να έχουν οι κάτοικοί της Δυτικής Αθήνας την ασφάλεια, την περιβαλλοντική προστασία και την ποιότητα ζωής που δικαιούνται”. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ένα κατηγορηματικό “όχι” στη δημιουργία εργοστασίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά από την άλλη αποτελεί μια δέσμευση ότι δεν θα αντιστρατευτεί στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας.

Αποτελεί πάντως “ένα βήμα μπροστά” από την τοποθέτηση στη Βουλή του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Το δελτίο Τύπου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

«Δεν υπάρχουν σχέδια κατασκευής τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά» τόνισε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει στην επιστολή του ότι η αδειοδότηση οποιουδήποτε σχεδίου στρατηγικών επενδύσεων προϋποθέτει την τήρηση συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία προβλέπεται αναλυτικά από τον νόμο.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι «πρέπει αρχικά να υποβληθεί από τον υποψήφιο επενδυτή σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με περιγραφή του σχεδιαζόμενου έργου (master plan) και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια, πρέπει να περάσει από δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής, δηλαδή την Περιφέρεια και τον Δήμο, να δοθεί έγκριση από τους Γενικούς Γραμματείς και τους Υπουργούς των συναρμόδιων Υπουργείων και να υποβληθεί σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βάσει των παρατηρήσεών του θα εκδοθεί το τελικό Προεδρικό Διάταγμα για την αδειοδότηση. Μια τέτοια διαδικασία εξασφαλίζει ότι θα ακουστούν έγκαιρα οι τυχόν ενστάσεις των κατοίκων της περιοχής».

«Καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει εκκινήσει μέχρι σήμερα» σημειώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στις ρητές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης καταλήγει ότι θα συνεχίσει προσωπικά να παρακολουθεί το ζήτημα, τονίζοντας ότι «είναι βασικό μου μέλημα να έχουν οι κάτοικοί της Δυτικής Αθήνας την ασφάλεια, την περιβαλλοντική προστασία και την ποιότητα ζωής που δικαιούνται».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button