ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ελευσίνα: Ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στα Διυλιστήρια, πέρασε στα “ψιλά”

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το προχτεσινό περιστατικό στο Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα. Ενώ τα πρώτα δημοσιεύματα ανέφεραν “μικρής έκτασης φωτιά”, η ανακοίνωση μιλάει για “ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στα Διυλιστήρια και συγκεκριμένα στηU – 32 στον αντιδραστήρα R3”, που αντιμετωπίστηκε από το προσωπικό χωρίς να πάρει έκταση. Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την Εταιρεία για γνωστό πρόβλημα της μονάδας, που υπάρχει πάνω από ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιτυχία και αμεσότητα ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που μπορούν να συμβούν στα Διυλιστήρια και συγκεκριμένα στηU – 32 στον αντιδραστήρα R3.

Το πρόβλημα της συγκεκριμένης μονάδας υπάρχει πάνω από ένα χρόνο και η αποκατάστασή του είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβρη του 2021. Ένα Shutdown που δεν πραγματοποιήθηκε και πήρε αναβολή αρχικά για τον Μάρτη και τελικά τον Μάιο του 2022. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει φωτιά και ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είχαμε θύματα.

Η αυταπάρνηση των εργαζομένων και του προσωπικού της μονάδας, η έγκαιρη αντιμετώπιση από το άγημα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ομαλό σταμάτημα χωρίς το παραμικρό ατύχημα σε συναδέλφους και επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Καλούμε την Εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της όσον αφορά την ολιγωρία που επιδείχθηκε στις αναβολές των Shutdown και να προγραμματίσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη Συντήρηση των Διυλιστηρίων, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα –ασφάλεια των εργαζομένων.

Τονίζουμε επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις των αναβολών των προγραμματισμένων Συντηρήσεων των μονάδων στις ΒΕΘ, με τα προβλήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο, με ανύπαρκτο σχεδιασμό και πλάνο και με πειραματισμούς, που θέτουν σε κίνδυνο εργαζόμενους και εγκαταστάσεις.

Κύριοι,

Οι εργαζόμενοι δεν είναι παιχνίδι, ούτε θα περιμένουν περισσότερο για να γράψετε άλλη μία σελίδα στο βιογραφικό σας. Αλήθεια, πώς πιστεύετε ότι θα «αντέξουν» εργαζόμενοι και εγκαταστάσεις;;;

Με ποιους εργαζόμενους θα κάνετε τα Shutdown;;; Με αυτούς που έχουν δώσει σώμα και ψυχή με δύο χρόνια συνεχή 12ωρα;;; Με αυτούς που ακόμα έρχονται από τις προσλήψεις με τους ρυθμούς που οδεύετε;;;

Τέλος, σας καλούμε να λάβετε άμεσα αποφάσεις και να προγραμματίσετε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη Συντήρηση των Μονάδων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button