ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Έκλεισα το τηλέφωνο με δάκρυα στα μάτια” – Αχαρακτήριστη συμπεριφορά σε βάρος νοσηλεύτριας

Αποτροπιασμό προκαλεί η συμπεριφορά ιδιοκτήτη διαμερίσματος ο οποίος αρνήθηκε να νοικιάσει διαμέρισμα σε μια εργαζόμενη στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά του Covid-19 διότι εργάζεται σε… ΜΕΘ!

Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το πιο αρνητικό σημείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο ιδιοκτήτης ακύρωσε τη συμφωνία με τη νοσηλεύτρια στις ΜΕΘ του «Σωτηρία» υπό την πίεση των υπόλοιπων ενοικιαστών της πολυκατοικίας. Δηλαδή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εξελίχθηκε σε μια συνολική επίδειξη κοινωνικής αναλγησίας, σε τέτοιους καιρούς.

Η νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ δημοσιοποίησε την περιπέτειά της με ανάρτησή της στο Facebook, η οποία είναι η εξής:

Ακολουθεί η ανάρτηση της νοσηλεύτριας:

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πώς μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι, έλεγα, αλλά προσέχω. Καθώς οι μέρες περνούσαν, έβλεπα τα βλέμματά τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δεν τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα.

»Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μία μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει, γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στενοχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για τη δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

»Οι συνάδελφοί μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες. Είμαι η Βάλια, λοιπόν, και είμαι πάλι αρνητική».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button