ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εκατομμύρια για “έξυπνο φωτισμό” σε μεγάλους οδικούς άξονες – Εκτός Λ. Αθηνών και Ιερά Οδός

 

Η Περιφέρεια Αττικής δαπανά ένα πολύ σημαντικό ποσό για την αλλαγή του φωτισμού σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ωστόσο ξέχασε δυο μεγάλους δρόμους της δυτικής Αθήνας, που έχουν άμεση ανάγκη για ανάλογη παρέμβαση. Θυμίζουμε ότι μόλις χτες το βράδυ είχαμε ένα παρολίγον τραγικό τροχαίο στη Λ. Αθηνών.

Η δαπάνη υπερβαίνει τα 6.300.000 ευρώ και αφορά τη Λεωφόρο Κατεχάκη, τη Συγγρού, την  Κηφισίας,  την Ποσειδώνος, την Μεσογείων, την Βουλιαγμένης και την Βάρης Κορωπίου. 

Άλλη μία φορά δεν είμαστε στο πλάνο. Δρόμοι που αποτελούν την είσοδο της Αθήνας αλλά και με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον τόσο η Ιερά Οδός όσο και η Λεωφόρος Αθηνών”, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Βαγγέλης Ντηνιακός, που έφερε το θέμα στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. (Για το θέμα του οδοφωτισμού στο Χαϊδάρι θα ακολουθήσει πληρέστερο δημοσίευμα.)

Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας περιλαμβάνεται η αλλαγή  του ενεργοβόρου συμβατικού οδικού φωτισμού με την εγκατάσταση έξυπνων τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας τύπου LED. Η υλοποίηση του έργου όχι μόνον θα αναβαθμίσει το φωτισμό στους κεντρικούς δρόμους της Αττικής με βάση τα τελευταία ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά  θα έχει και ένα πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται ότι θα  ξεπεράσει το  60%.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο δίκτυο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα Τηλε-διαχείρισης,  Τηλε-ελέγχου και Τη-λεμετρίας,  που  εξασφαλίζει τον πλήρη έλεγχο της λειτουργίας του δικτύου σε επίπεδο φωτιστικού και το οποίο αποτελεί το πρώτο  καθοριστικό βήμα εισόδου της Περιφέρειας Αττικής στο κόσμο των  «έξυπνων» υποδομών (SMART CITIES). Μέσω  του αναπτυσσόμενου  συστήματος, προβλέπεται η  δια- λειτουργικότητα με άλλα συστήματα, καθώς και η επεκτασιμότητά του για την ανάπτυξη μελλοντικών καινοτόμων έξυπνων εφαρμογών (smart cities) στην Περιφέρεια.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button