ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Έφυγε” ο Αρεοπαγίτης Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου

Ένα διακεκριμένο μέλος της χαϊδαριώτικης κοινωνίας δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου άφησε χτες την τελευταία του πνοή στα 69 του χρόνια, από ανακοπή.

Ο Ε. Ερωτοκρίτου ήταν ένα από τα τρία παιδιά μιας φτωχής οικογένειας από την Κύπρο. Πολύ νέος πολέμησε στη δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και έγραψε το σχετικό βιβλίο “Ήμουν κι εγώ εκεί…”. Ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε Νομική και ακολούθησε τον δικαστικό κλάδο. Από το 1976 κατοικούσε στο Δάσος Χαϊδαρίου.

Έφτασε στον βαθμό του Αρεοπαγίτη και με αυτόν συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο χρόνια. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρημάτισε αθλητικός δικαστής. Απέκτησε δύο παιδιά, αγόρι και κορίτσι, που είναι δικηγόροι. Στην χώρο του, τόσο στην τακτική δικαιοσύνη όσο και στην αθλητική, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από συναδέλφους, δικηγόρους και τον κόσμο γιατί ήταν δίκαιος και η διαδρομή του χωρίς σκιές.

Η κηδεία του θα γίνει στην Αθήνα.

Ο φίλος του Κώστας Ασπρογέρακας τον αποχαιρετά με τα παρακάτω λόγια:

Αντί μνημόσυνου

Ερωτόκριτε
Πλάκα μας έκανες πως πέθανες.
Γιατί ο καιρός κι οι μέρες που απέμειναν
κανέναν μας δεν θα συγχωρέσουν
αν προδώσουμε
τις περίφημες Τετάρτες
Την ίδια ώρα –όπως πάντα–
με το λουρί της νύχτας
το λαιμό να μας σφίγγει
θα σε περιμένουμε να φανείς
και θα τσουγκρίζουμε
το γιομάτο ποτήρι σου
στου τραπεζιού το κέντρο με τα δικά μας.
Ο Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου στρατιώτης στη δεύτερη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ήταν “εκεί” και πολέμησε. Χθες (11/6/22), έκανε μια “πλάκα” ακόμη, από αυτές που συνήθιζε: Μας ανακοίνωσε, φορώντας την τήβεννο του τίμιου Δικαστή, ότι: “Πέθανε”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button