ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου: Η “όπερα μπούφα” σε νέα σπαρταριστά επεισόδια!

Συγχωρήστε με για τον τίτλο, αλλά αν δεν το πάρεις σαν “πλάκα” αυτό που συμβαίνει σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της κοινωνικής πρόνοιας στην περιοχή μας, θα πέσεις σε κατάθλιψη. Γιατί πας να εξυπηρετηθείς και δεν σου λένε απλώς ότι θα καθυστερήσει η υπόθεσή σου, αλλά σε ολόκληρα τμήματα δεν υπάρχει ούτε ψυχή για να σου πει ένα ειλικρινές “game over”! Πρόκειται για κανονικό “λουκέτο”, αν και με ανοιχτές τις πόρτες!

Η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά -το χειρότερο- ακόμη η πλήρης αδυναμία εξυπηρέτησής τους, χτυπάει τις κοινωνίες του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω.

Απολύτως ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων, δηλαδή ένα κρίσιμο πόστο που ενοποιεί όλα τα άλλα τμήματα του παραρτήματος, δεν υπηρετεί πια κανένας υπάλληλος ούτε και προϊστάμενος!!! Το καλοκαίρι επιστολογράφος μας είχε βρει στη θέση αυτή ένα μοναχικό διευθυντή (βλέπε Υπό διάλυση ο ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου), ο οποίος όμως πήρε μετάθεση και έφυγε, γιατί δεν μπορούσε να εκτελέσει μόνος του τα καθήκοντά του, μαζί και τεσσάρων ακόμη υπαλλήλων…

“Τα τηλέφωνα χτυπούν όλη μέρα, μπορεί και πάνω από 500 στο εργάσιμο ωράριο. Από την άλλη πλευρά της γραμμής οι πολίτες σιχτιρίζουν τους υπαλλήλους νομίζοντας ότι δεν απαντούν, αλλά πού να ήξεραν ότι δεν υπάρχει κανένας να το σηκώσει”, μας λέει ένας εργαζόμενος σε άλλο όροφο.

ΕΦΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου: Η "όπερα μπούφα" σε νέα σπαρταριστά επεισόδια! 3
Τι λέγαμε για όπερα μπούφα; Δείτε εδώ τους πίνακες με τα νούμερα των ραντεβού να λειτουργούν, ενώ δεν υπάρχουν ούτε υπαλληλοι ούτε επισκέπτες. Ερημιά. Και ο ασφαλισμένος υποφέρει.

Εκμεταλλεύομαι τη διάθεσή του να μου μιλήσει και τον ρωτάω τι νομίζει ο ίδιος ότι φταίει. Μου λέει: “Αν πας στα κεντρικά θα βρεις κόσμο, δεν θέλουν όμως να έρθουν εδώ γιατί έχει παίδεμα. Ξεμένουν εκεί είτε γιατί έχουν μέσο είτε γιατί η υπηρεσία αδιαφορεί. Υπάρχει τρομερό οργανωτικό έλλειμμα. Εκτός από το θέμα του προσωπικού, πολλοί υπολογιστές έχουν ξεμείνει σε λειτουργικό του 2000 και δεν τα σηκώνουν τα σημερινά προγράμματα. Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Πήγαν σε μια νύχτα και ένωσαν κρασί με πορτοκαλάδα, για να βγάλουν τι; Δηλαδή, ποια σχέση είχαν, για παράδειγμα, το ΙΚΑ με τον ΟΑΕΕ; Ήρθαμε εδώ από διάφορα ταμεία, αλλά δεν ξέρουμε πώς λειτουργεί το καθένα από τα υπόλοιπα. Τι να παράγουμε; Με τις ηλεκτρονικές διεκπεραιώσεις προσπαθούν να κάνουν κάτι, αλλά μόνες τους δεν προχωρούν οι υποθέσεις”.

Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και έναν υπουργό του οποίου το “εκσυγχρονιστικό” ταμπεραμέντο ξεχειλίζει, μαζί με τον αυτοθαυμασμό και την αμετροέπεια. Η όπερα μπούφα σε νέα σπαρταριστά επεισόδια… (Ας μη χαλάσουμε το κέφι μας αναφερόμενοι στην τραγωδία της έκδοσης των συντάξεων).

ΕΦΚΑ Αιγάλεω - Χαϊδαρίου: Η "όπερα μπούφα" σε νέα σπαρταριστά επεισόδια! 5
“Έφοδος” Χατζηδάκη σε κάποιο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ. Χαρτόκουτα, κομπιούτερ με συλλεκτικά Windows και… τάχα μου αυστηρή κριτική, αντί αυτοκριτική για το κράτος οπερέτα.

Είναι καιρός οι Δήμοι Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής, να κινητοποιηθούν δυναμικά για να υπερασπιστούν τον ασφαλισμένο πολίτη που βασανίζεται και εξευτελίζεται.

Μενέλαος Χρόνης

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button