ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υπό διάλυση ο ΕΦΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδαρίου

Αναγνώστης μας περιγράφει πρόσφατη εμπειρία του στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στην οδό Ιωαννίνων και Περικλέους, που εξυπηρετεί (;) πάνω από 200.000 ασφαλισμένους που κατοικούν σε Αιγάλεω και Χαϊδάρι.

Αγαπητό Χαϊδάρι Σήμερα,

Θέλω να μοιραστώ με τους αναγνώστες σας τη βαθιά απογοήτευση που έζησα στον ΕΦΚΑ Αιγάλω – Χαϊδαρίου, όπου προσέφυγα για θέμα που αφορά τη συνταξιοδότησή μου, δηλαδή καταμέτρηση ενσήμων. Με όσα είδα κατάλαβα ότι γίνομαι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες “υπό συνταξιοδότηση” που περιμένουν ξεκρέμαστοι χρόνια ολόκληρα να νεκραναστηθεί “το σύστημα”.

Έκλεισα ραντεβού ηλεκτρονικά και προσήλθα στην υπηρεσία. Εκεί με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι στο αρμόδιο τμήμα δεν υπάρχει κανένας απολύτως υπάλληλος, καθώς ο μοναδικός που προσπαθούσε μέχρι τώρα να κάνει μόνος του τη δουλειά πήρε και αυτός σύνταξη, όπως μου είπαν.

Βουνά οι φάκελοι, αποφάσισα να μην ρίξω και τα δικά μου ένσημα στο σωρό γιατί μου φάνηκε επισφαλές να τα αφήσω στα χαρτόκουτα χωρίς άμεση προοπτική να τα αναλάβει κάποιος. Τα πήρα και γύρισα πίσω. Θα ξαναπεράσω όπως μου είπαν το φθινόπωρο, μήπως έχει στείλει η διοίκηση κάποιον να καλύψει τη θέση. Ένας μόνο βέβαια και πάλι δεν φτάνει.

Δυστυχώς, χωρίς καταμέτρηση… σύνταξη γιοκ. Δύο χρόνια μού είχαν πει κάποιοι θα χρειαστεί να περιμένω για να βγει η σύνταξη, τώρα όμως που μπήκα στο χορό βλέπω ότι θα είναι παραπάνω.

Σε όλο τον πρώτο όροφο του ΕΦΚΑ Αιγάλεω είδα μόνο έναν προϊστάμενο (χωρίς κανέναν υφιστάμενο) να προσπαθεί να απαντάει στα τηλέφωνα, να διεκπεραιώνει υποθέσεις, να δίνει εξηγήσεις σε όσους έρχονταν με ραντεβού. Άδεια γραφεία. Κατάρρευση. Ο κεντρικός πυλώνας της δημόσιας ασφάλισης είναι ένα ερείπιο.

Σε συζητήσεις άκουσα ότι από τους 30 υπαλλήλους που πήγαν από το Χαϊδάρι στο Αιγάλεω όταν έγινε η συγχώνευση απόμεινε μόνο ένας. Άλλοι πήραν μετάθεση και άλλοι έφυγαν οριστικά. Λείπει πάρα πολύ προσωπικό, οι δουλειές συσσωρρεύονται, ο κόσμος δύσκολα εξυπηρετείται. Παλεύουν μερικοί φιλότιμοι πίσω από τα γκισέ, αλλά είναι αδύνατο τόσο λίγοι να κινήσουν αυτό το βουνό.

Ας κάνει έναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στον ΕΦΚΑ Αιγάλεω ο κ. Χατζηδάκης, να δούμε πόσους υπαλλήλους θα βρει στη θέση τους. Κι όταν διαπιστώσει και ο ίδιος τη διάλυση ας αναζητήσει τον υπεύθυνο στον καθρέφτη του. Τα κλιμαστικά πάντως είναι εκεί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button