ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Εφιάλτης στη Θεσσαλονίκη: Σχέδια για ΜΕΘ και μέσα στο Βελλίδειο!

Ανεξέλεγκτη είναι η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα Βόρεια Ελλάδα με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.  

Οι υπάρχουσες κλίνες στα νοσοκομεία της πόλης δεν επαρκούν πλέον για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό και οι προστιθέμενες καλύπτονται με ταχύτατο ρυθμό. Με αυτή την δραματική κατάσταση ενεργοποιούνται ακραία σενάρια. Έξω από τα νοσοκομεία της πόλης έχουν εγκατασταθεί υποστηρικτικά σκηνές και λυόμενα περίπτερα, τα οποία παραχώρησε η ΔΕΘ, ενώ μελετάται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το ενδεχόμενο εγκατάστασης κλινικών ΜΕΘ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο!

Πληροφορίες ακόμη ανέφεραν ότι το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ετοιμάζεται να μετατρέψει σε θαλάμους νοσηλείας ακόμα και τους χώρους στο υπόγειο – πυρηνικό καταφύγιο!

Παράλληλα, έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αεροδιακομιδών ασθενών που πρέπει να εισαχθούν σε ΜΕΘ, από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομεία της Αττικής και άλλων περιοχών της χώρας. Οι αεροδιακομιδές θα γίνονται με αεροσκάφος C130 της Πολεμικής Αεροπορίας, εφοδιασμένο με την ειδική κάψουλα. 

Σήμερα που εφημερεύει στη Θεσσαλονίκη το «Ιπποκράτειο» θα στηρίξει την εφημερία και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button