ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δύο Χαϊδαριώτες νεκροί στα φονικά ρέματα της Μάνδρας

Δύο καλοί Χαϊδαριώτες, φίλοι από χρόνια, βρήκαν μαζί τραγικό θάνατο στο αφρισμένο ρέμα της Αγίας Σωτήρας. Πρόκειται για τον Δημήτρη Γούτο και τον Δημήτρη Φιλιππόπουλο, που τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου βρέθηκαν ανύποπτοι στο διάβα της φοβερής κατεβασιάς που διέλυσε τη Μάνδρα.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν όπως πολλά άλλα πρωινά για το αγαπημένο τους χόμπι, για κυνήγι στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας. Πήραν την ανηφόρα της παλιάς Εθνικής Οδού Αθήνας – Θήβας, έξω από τη Μάνδρα, ενώ έπεφτε ένα ψιλόβροχο. Πιο ψηλά στο βουνό όμως, στο όρος Πατέρας, ο ουρανός είχε ενωθεί με τη γη και έριχνε από ώρα τεράστια ποσότητα νερού (“βροχή της 150ετίας” έγραψε η Καθημερινή). Τα ρέματα φούσκωσαν. Συγκεντρώθηκαν πολλά μαζί στην κατηφόρα της Αγίας Σωτήρας, με πέτρες, λάσπη και ξύλα, και ξέσπασαν απότομα σαν φονικό τσουνάμι πάνω στο δρόμο, παρασύροντας τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς που ανέβαιναν ανύποπτοι. Εκεί πνίγηκαν πολλοί, μεταξύ τους και οι δύο συμπολίτες. Βρέθηκαν στο λάθος σημείο με συγχρονισμό δευτερολέπτων!

Ο 63χρονος Δημήτρης Φιλιππόπουλος, κάτοικος του Ελαιώνα στο κεντρικό Χαϊδάρι, ήταν από τα πρώτα θύματα της πλημμύρας που βρέθηκαν και η κηδεία του έγινε το περασμένο Σάββατο.

Δύο Χαϊδαριώτες νεκροί στα φονικά ρέματα της Μάνδρας 2

Ο Δημήτρης Γούτος, 82 ετών, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, ήταν για τέσσερις μέρες ανάμεσα στους αγνοούμενους και είναι το εικοστό θύμα που αναγνωρίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρθηκε από τις λάσπες κάτω από βυτιοφόρο. Η σορός του εντοπίστηκε μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας, με την βοήθεια ενός από τους δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους του «Χαμόγελου του Παιδιού», που έχουν «επιστρατευτεί» στις έρευνες για τους αγνοούμενους. Όταν έγινε δυνατόν να απομακρυνθεί ένα βυτιοφόρο, από το οποίο υπήρχε μάλιστα και διαρροή προπανίου, ο σκύλος μπόρεσε να εντοπίσει ότι εκεί υπήρχε κάποιος άνθρωπος. Η πρωινή βροχή συνετέλεσε ώστε να απομακρυνθούν αρκετές λάσπες και φερτά υλικά και αμέσως μετά έγινε δυνατόν να εντοπιστεί το σώμα του.

Ο Δημήτρης Γούτος είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Άνω Δάσους και έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης για το ήθος του.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων της φονικής πλημμύρας.

Φωτό protothema.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button