Δυναμική συγκέντρωση για το Πάρκο Νεολαίας 

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
3 Λεπτά Ανάγνωσης

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτοικοι της πόλης μας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Πλατεία του Δάσους, στην συγκέντρωση στην οποία κάλεσε ο Δήμος Χαϊδαρίου για το Πάρκο Νεολαίας.

Στο άνοιγμα της συγκέντρωσης, ο κάτοικος Δημήτρης Ανδριώτης, εκπροσωπώντας την Επιτροπή Κατοίκων για την Απόδοση του Πάρκου Νεολαίας, εξέφρασε τη θέληση και την αποφασιστικότητα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων του Δάσους ώστε να μην προχωρήσουν τα σχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά να αποδοθεί το Πάρκο Νεολαίας στο λαό του Χαϊδαρίου.

Στην ομιλία του στην συγκέντρωση, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος σημείωσε πως η συμμετοχή και σε αυτή τη συγκέντρωση δείχνει την αποφασιστικότητα να φωνάξουμε πως το Πάρκο Νεολαίας ανήκει στον λαό. Είναι ένα πάρκο που είναι ένας από τους λίγους ελεύθερους χώρους πρασίνου στην Δυτική Αθήνα, και γι αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που είναι είτε να χτιστούν εκεί κατοικίες για το οικιστικό πρόγραμμα του Στρατού, είτε να παραχωρηθεί με ανταλλάγματα και να χτίσουν εκεί ιδιώτες.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης, γιατί στο κάλεσμα του Δήμου έχει ανταποκριθεί ο λαός της πόλης, κάτι που φαίνεται από το ότι το σύνολο των μαζικών φορέων του Χαϊδαρίου εξέδωσαν αποφάσεις στήριξης του αγώνα να αποδοθεί το Πάρκο στον Δήμο και να αξιοποιηθεί ως ελεύθερος χώρος πρασίνου αναψυχής και άθλησης. Φαίνεται επίσης από τη συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αλλά και από τη συμμετοχή στη σχετική σύσκεψη που οργάνωσε η Δημοτική Αρχή και στα Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν με το συγκεκριμένο θέμα, και στα οποία πάρθηκαν ομόφωνες αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Σελέκος ανέφερε επίσης πως η Δημοτική Αρχή επιδιώκει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια για το θέμα.

Δυναμική συγκέντρωση για το Πάρκο Νεολαίας  3

Ξεκαθάρισε πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και μαζί με τον λαό να κλιμακώσει τον αγώνα, αξιοποιώντας κάθε δυνατή κινητοποίηση, ανάλογα με την απάντηση στο επίσημο αίτημα που έχει καταθέσει στο Υπουργείο Άμυνας για απόδοση της κυριότητας του Πάρκου Νεολαίας στον Δήμο. Όπως είπε, ο Δήμος έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του Πάρκου Νεολαίας,  το οποίο θα κατατεθεί ως πρόταση για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, μόλις πάρει την κυριότητα.

Στην συγκέντρωση μίλησε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Τσίτσος, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη το Πάρκο Νεολαίας να περάσει στην κυριότητα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Παντελάρος, οι Αντιδήμαρχοι του Χαϊδαρίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Τζανοπούλου, Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Ροζής, Γιάννης Ζώτος, Άρης Πανόπουλος και Αγγελική Ρηγάκη – Γκανά. Επίσης παρευρέθηκε η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, Βιβή Δάγκα.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *