ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Βαθιά διχαστικές και αντιδημοκρατικές οι επιλογές Κασσελάκη

Νέα αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, καταγγέλλοντας ότι η επιστολή που έστειλε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο με προτάσεις για διέξοδο από την εσωκομματική κρίση όχι μόνο αγνοήθηκε αλλά και αποκρύφθηκε από τα θεσμικά όργανα του κόμματος.

«Πριν από λίγες ημέρες απηύθυνα, θεσμικά, στον πρόεδρο του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ επιστολή με συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενωτική διέξοδο από την κρίση του κόμματος. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να μην απαντήσει ποτέ στη επιστολή μουΟύτε αυτή έφτασε, θεσμικά, στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, όπως είχα ζητήσει από τη γραμματεία του κόμματος» αναφέρει σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δραγασάκης.

«Πρόκειται για νέα αντιδημοκρατικά ήθη και αλαζονικές συμπεριφορές που με κάνουν να πιστεύω ότι ο νέος πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του και αυτές είναι βαθιά διχαστικές και τραυματικές» συνεχίζει το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη τυπικά δημοκρατικά, αλλά πορεύεται ουσιαστικά αντιδημοκρατικά. Η ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για κάθε δημοκρατικό πολίτη, καθώς φαίνεται να αγνοεί βασικές αρχές της δημοκρατίας και του νομικού πολιτισμού. Η αποχώρηση μου από τη συνεδρίαση της ΚΕ, μαζί με πολλά άλλα μέλη, ήταν επιβεβλημένη πράξη αξιοπρέπειας. Δεν ξέρω πόσα περιθώρια υπάρχουν ακόμη, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κόμμα της Αριστεράς», υπογραμμίζει.

«Εκείνο πάντως που έγινε σαφές το διήμερο αυτό είναι ότι η “νέα ελπίδα” που με αγωνία επιζητούν η κοινωνία και η χώρα μπορεί να αναγεννηθεί μόνο μέσα από την ανασύνταξη και ανασύνθεση του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου.  Στη φάση που είμαστε, αυτό απαιτεί αυτενέργεια, συλλογικές πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις μέσα κι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως μέσα στην κοινωνία» καταλήγει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button