ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δίωξη σε Χαϊδαριώτη για παρακώλυση συγκοινωνίας

Με καθυστέρηση 13 μηνών ασκείται δίωξη κατά ενός ανθρώπου που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “συνήθης ύποπτος”.

Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος είναι ένας από τους πιο δραστήριους συνδικαλιστές και αυτό οφείλεται τόσο στο γεγονός ότι εκπροσωπεί έναν πολύ μεγάλο κλάδο, όσο και στην ιδιοσυγκρασία του. Είναι κάτοικος Χαϊδαρίου και πιο συγκεκριμένα της Αστυθέας και υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου Νοσοκομείου.

Σε βάρος τού προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ασκήθηκε νέα δίωξη και μάλιστα για συγκέντρωση της 21ης Μαρτίου 2022 (!), καθώς, όπως αναφέρει η ομοσπονδία, έχει καταστεί «συνήθης ύποπτος».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Για μία ακόμα φορά, ο “συνήθης ύποπτος” Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κύριος Γιαννάκος καλείται να καταθέσει ανωμοτί στην Αστυνομία για παρακώλυση συγκοινωνίας αυτή την φορά, επειδή κατόπιν συγκεντρώσεως που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 21-3-2022, ομάδα ατόμων (κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού) κατέλαβε το οδόστρωμα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Πρόκειται για μία ακόμα από τις πολλές δικογραφίες, στις οποίες ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλείται να απολογηθεί, απλά και μόνο γιατί η φυσιογνωμία του είναι γνωστή, από τις πολυάριθμες δημόσιες τοποθετήσεις, στις οποίες προβαίνει στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και στην κατάθεση του Αστυνομικού Διευθυντή, που παρίστατο στην εν λόγω συγκέντρωση, εκτίθεται, ότι ο κύριος Γιαννάκος ήταν αυτός, που κατόρθωσε να πείσει τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από τον δρόμο.

Εάν δε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε τελέσει παράνομη πράξη, όπως περιγράφεται στην εν λόγω δικογραφία, τότε είναι απορίας άξιο, για ποιον λόγο δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω αλλά αντιθέτως σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ένα και πλέον έτος μετά την εν λόγω συγκέντρωση.

Είναι προφανές, ότι για μία ακόμα φορά επιχειρείται ευθεία επίθεση στο πρόσωπο του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ως μέσο για την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων και την κατάλυση των εργατικών αγώνων, που τόσο γενναία δίνουν οι εργαζόμενοι στον χώρο της Δημόσιας Υγείας. Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, έχουν αποδείξει, ότι ούτε τρομοκρατούνται ούτε εκφοβίζονται. Συνεχίζουν μαχητικά και οργανωμένα την προσπάθεια τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και για προστασία του αγαθού της Δημόσιας Υγείας».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button