Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη βία περαιώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη περί απόπειρας απαγωγής του από το ξενοδοχείο Hilton. Σύμφωνα με το zugla.gr, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση κατηγορείται ότι είναι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην παράνομη βία που φέρονται να διέπραξαν πέντε μπράβοι του με συνεργό ακόμα έναν δημοσιογράφο, εκδότη εφημερίδας.

Μετά την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πέντε ανδρών της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού και της συνέργειας σ’ αυτή σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Αξία», Αντώνη Πίκουλα. Την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στα παραπάνω αδικήματα αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν, τα οποία φέρονται να τον συνδέουν με όσα έγιναν σε βάρος του Πάρι Κουρτζίδη τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του χαϊδαριώτη δημοσιογράφου, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον εκδότη και φίλο του επιχειρηματία, στο ξενοδοχείο Hilton, οι μπράβοι του Βαγγέλη Μαρινάκη τον πλησίασαν και τον απείλησαν με όπλο επιχειρώντας να τον απαγάγουν. Οι άνδρες της ασφάλειας του επιχειρηματία, σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξαν τον Πάρι Κουρτζίδη να τους ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου, ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της έρευνας έγινε άνοιγμα τηλεφώνων, ενώ χρειάστηκε να υποβληθεί και αίτημα δικαστικής συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη με κάποιους από τους δράστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι σχετίζονται με όσα τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος.

Από τα στοιχεία της έρευνας πάντως δεν φαίνεται να προέκυψαν ικανά στοιχεία για να θεμελιώσουν τη διάπραξη του αδικήματος της αρπαγής παρά μόνο της παράνομη βίας, για το οποίο όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. 

Από δημοσιεύματα του zugla.gr το 2018:

“Με άρπαξαν οι ένοπλοι μπράβοι του Μαρινάκη”

Όνειδος για τη Δικαιοσύνη