ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου: Συνεδρίαση εξ αποστάσεως – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Χωρίς τη φυσική παρουσία των μελών του συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου. Το σκεπτικό βασίζεται στη “λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και του περιορισμού της διάδοσής του” βάσει της πράξης νομοθετικού περιεχομένου του άρθρου 10, παρ. 1, που αφορά τα Δημοτικά Συμβούλια.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης χαρακτηρίζονται ως κατεπείγοντα και σε ορισμένα οι προθεσμίες θεμάτων που αφορούν, λήγουν. Γι’ αυτό το λόγο οι δημοτικές παρατάξεις θα ενημερώσουν μέσω email ή τηλεφωνικά, την πρόθεση ψήφου στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Έχει σταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους επικεφαλής το εισηγητικό της συνεδρίασης, προκειμένου να εκδηλώσουν την ψήφο τους, θετικά ή αρνητικά.

“Αν συνεδριάζαμε στο Δημαρχείο θα συγκεντρώνονταν 40 άτομα”

Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου: Συνεδρίαση εξ αποστάσεως - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 3
Παναγιώτης Τσατσαρώνης

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσατσαρώνη, μας ανέφερε πως αρχικά υπήρχε η σκέψη η συνεδρίαση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα συγκεντρώνονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων περίπου 40 άτομα(οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι, ο δήμαρχος, δύο δημοτικοί υπάλληλοι, ο ηχολήπτης-καταγραφέας και το «Χαϊδάρι Σήμερα»). Εφόσον όμως τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας αυστηροποιούνται και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 είναι σοβαρός, για αυτό το λόγο βάσει του άρθρου 67 παράγραφος 5 του Καλλικράτη, αποφασίστηκε να γίνει “διά περιφοράς”.

“Δεν έχουμε τα τεχνικά μέσα και την εκπαίδευση, για τηλεδιάσκεψη” 

Όσα θέματα θεωρούνται επείγοντα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Η πρόσκληση στέλνεται στα μέλη του Δ.Σ. και απαντάνε με email ή τηλέφωνο. Οι δια περιφοράς συνεδριάσεις χαρακτηρίζονται ως έκτακτες από τη φύση τους, ενώ δεν επιτρέπεται η υποβολή ερωτήσεων προς τη διοίκηση του Δήμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσατσαρώνης, η συνεδρίαση αυτή θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη, αλλά επειδή δεν υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων δεν είναι εκπαιδευμένοι πάνω σε αυτές τις τεχνολογίες, θα γίνει δια περιφοράς. «Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα», σημείωσε και υπογράμμισε πως μέχρι να λήξουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι συνεδριάσεις θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1. Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Έτους 2020.
2. Έγκριση τροποποίησης Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Έτους 2020.
3. Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού Έτους 2020.
4. Έγκριση παράτασης ή μη μίσθωσης ακινήτου της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου Ιδιοκτησίας του Νικόλαου Καβαλιέρου επί της οδού Δωδεκανήσου αριθμός 62.
5. Συγκρότηση Επιτροπής για την Οριστική Παραλαβή του έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ στις ΟΔΟΥΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ».
6. Συγκρότηση Επιτροπής για την Οριστική Παραλαβή του έργου «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΥΛΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ»
7. Συγκρότηση Επιτροπής για την Οριστική Παραλαβή του έργου «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ».
8. Αποδοχή απόφασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση νέων ιστών ηλεκτροφωτισμού και φωτιστικών led σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας για την εξοικονόμηση ενέργειας» με Κωδικό ΟΠΣ 5050594 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».
9. Έγκριση υποβολής πρότασης στον Ε.Φ.Δ. ΑΣΔΑ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΣΔΑ_08 (Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 3350), στον Άξονα Προτεραιότητας 04: «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθησης χαμηλών εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα στις Αστικές Περιοχές», έγκριση μελέτης.
10. Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης και Έγκριση Όρων (Άρθρο 5 – Διάρκεια Σύμβασης) μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Χαϊδαρίου, για την Πράξη: «Αντικατάσταση Συνθετικού Χλοοτάπητα και Εργασίες Συντήρησης στο Δημοτικό Γήπεδο “ΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ” του Δήμου Χαϊδαρίου».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button