ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της νέας στέγης της

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της νέας στέγης της 1Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερα νέων εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, η Βιβλιοθήκη του Δήμου Χαϊδαρίου στη νέα της στέγη, στην Πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο). Όσοι παρευρέθηκαν στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή.

Εκατοντάδες κόσμου, κατέκλυσε από νωρίς, τόσο το εσωτερικό της Βιβλιοθήκης όσο και τον περιβάλλοντα χώρο, επικροτώντας με ενθουσιασμό, την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης  στο νέο αυτό χώρο.

Αναβάθμιση όλων των πολιτιστικών τμημάτων

Από την έναρξη της θητείας της, η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητά της τον Πολιτισμό και τη συμμετοχή του κόσμου, με όποια μορφή και αν εκφράζεται. Γι’ αυτό και εργάστηκε από την πρώτη στιγμή για την ποιοτική αναβάθμιση όλων των πολιτιστικών τμημάτων και πήρε σημαντικές αποφάσεις σε αυτή τη κατεύθυνση, όπως η μείωση ή/και κατάργηση των συνδρομών, με αποτέλεσμα τον τετραπλασιασμό των μελών που συμμετέχουν σήμερα.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου σε καταλληλότερο χώρο

Ο επόμενος στόχος μας ήταν η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σε ένα χώρο με κατάλληλες υποδομές. Η νέα στέγη που βρίσκεται στην καρδιά του Χαϊδαρίου, μπορεί να καλύψει πλέον αυτές τις ανάγκες. Επιπλέον δυνατότητες προσδίδει ο συνδυασμός της βιβλιοθήκης με τους εξωτερικούς χώρους: Το θεατράκι για εκδηλώσεις, το πράσινο τοπίο με  τις καλαίσθητες ζωγραφιές που διακοσμούν τον περίβολο του κτιρίου και αναβαθμίζουν ριζικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ακόμη Πρόεδροι Εθνικοτοπικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας και αρκετοί υπάλληλοι του Δήμου οι οποίοι συνέβαλλαν αποφασιστικά ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο.

“Ανασαίνει η Βιβλιοθήκη”

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της νέας στέγης της 3

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ευχαρίστησε ξεχωριστά όλους τους συντελεστές που έδωσαν, όπως είπε, τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορούν οι  κάτοικοι να έχουν μια σύγχρονη βιβλιοθήκη.

Συνεχίζοντας, είπε, «Η Δημοτική Αρχή, αφουγκραζόμενη την ανάγκη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης σε ένα καλύτερο χώρο, πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η μεταφορά της στο χώρο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπήρχε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η συγκυρία απομάκρυνσης του ιδιώτη επιχειρηματία αυτήν την περίοδο, μας έδωσε τη δυνατότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών για να υλοποιήσουμε την αναγκαιότητα να ανασάνει η βιβλιοθήκη. Να αναπτυχθεί, να μπούνε στα ράφια χιλιάδες βιβλία που ήταν αποθηκευμένα σε κούτες, Να απευθυνθεί και σε νέους αναγνώστες και κυρίως στις νέες ηλικίες, σε μια εποχή που τα παιδιά χάνουν σιγά-σιγά την επαφή με το βιβλίο, με τον υπέροχο κόσμο της γνώσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών, αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και ενθουσιασμό,  αυτό το ποιοτικό άλμα που έγινε με τη μεταφορά της Βιβλιοθήκης σε έναν, ομολογουμένως, καλύτερο χώρο. Έχοντας πλέον τις προϋποθέσεις που της επιτρέπουν να ανοίξει τις πόρτες της σε ακόμα περισσότερους φίλους της γνώσης.

Οι εργαζόμενοι, τα μέλη και οι φίλοι της Βιβλιοθήκης, όλοι οι Χαϊδαριώτες έχουν αποφασίσει ήδη και στηρίζουν με κάθε τρόπο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης μας σε ένα σαφώς πιο άνετο, καλύτερα προσβάσιμο και πιο φιλικό χώρο…».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε τα λόγια του Μπέρτολντ Μπρέχτ, δίνοντας την πολιτική διάσταση της αναζήτησης της γνώσης και της μόρφωσης, «…Θέλουμε το βιβλίο να είναι προσιτό σε όλους και να τους δίνει τη δυνατότητα μέσω της πολύπλευρης μόρφωσης να διαμορφώσουν χαρακτήρα, που θα τους βοηθήσει να κατακτήσουν, μια καλύτερη ζωή με ουσιαστικό περιεχόμενο,  να μελετάνε,  να ερμηνεύουν και να παλεύουν για να αλλάξουν τον κόσμο».

Συναυλία Μποφίλιου

Στην εκδήλωση, απήγγειλε ποιήματα ο Χαϊδαριώτης ηθοποιός Βαγγέλης Βαζάκας και χαιρέτησε η πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ελευθερία Αναγνωστάκη – Τζαβάρα, απαγγέλλοντας και ποιήματά της.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης, αποτέλεσε η βράβευση της Χρυσάνθης Γιόξα και της Δέσποινας Μέλου, για την πολύχρονη προφορά τους στην υπηρεσία της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τη συναυλία της Νατάσσας Μποφίλιου και του μουσικοσυνθέτη Θέμη Καραμουρατίδη, που στήριξαν με τη φιλική συμμετοχή τους, τα εγκαίνια της στέγης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και συνέβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή τη νέα αρχή.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου: Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια της νέας στέγης της 7

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button