ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημόσιες υπηρεσίες για το “Θεαθήναι” – Κίνδυνος θάνατος για παιδιά που παίζουν στο ερείπιο

Το υπό κατάρρευση κτήριο του “Θεαθήναι” μερικά παιδιά το μετατρέπουν σε χώρο παιχνιδιού. Είναι όμως τέτοια η κατάστασή του μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, ώστε καιροφυλακτούν σοβαρότατοι κίνδυνοι για την ασφάλειά τους, όπως και όποιου το πλησιάζει. Πιο αναλυτικά, βλέπε Υπό κατάρρευση το Θεαθήναι – Είναι αόρατο για τον Δήμο;

Η ευθύνη του Δήμου και της Πολιτείας είναι αναντίρρητη, καθώς το “κακό” μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά η αλληλογραφία με την Πολεοδομία Περιστερίου, που αφορά τον έλεγχο του κτηρίου και την οποία μάς έστειλε ο συμπολίτης Κίμων Φουντούλης, βάζει σε το θέμα σε μια νέα διάσταση…

Συγκεκριμένα, μετά από παρέμβαση του Κ. Φουντούλη στην Πολεοδομία Περιστερίου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Οικοδομών στο Πάρκο Νεολαίας και επρόκειτο να γίνει έλεγχος στις 29 Σεπτεμβρίου. Όμως ο έλεγχος δεν κατέστη δυνατός. Διότι, -άκουσον άκουσον- όπως αναφέρει έγγραφο της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Περιστερίου, ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν παραχώρησε υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τη μετακίνηση της Επιτροπής.

Μετά από αυτό, ορίστηκε νέα ημερομηνία ελέγχου (20 Οκτωβρίου). Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα λυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης και θα χορηγηθούν τα απαραίτητα για τον έλεγχο έγγραφα. Είναι ανεπίτρεπτο να έχουμε δημόσιες υπηρεσίες για το “Θεαθήναι”. Ειδικά όταν εγείρονται τόσο σοβαρά θέματα ασφάλειας!

Ο Κίμωνας Φουντούλης σημειώνει:

ΠΑΡΚΟ ΣΙΩΠΗΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Εθνικό (…και δημοτικό) το αληθές!

Ζωές ανύποπτων παιδιών βρίσκονται σε κίνδυνο όταν βρίσκονται στο επικίνδυνο, ετοιμόρροπο, παράνομο κτίσμα του δήθεν Πάρκου Νεολαίας, μίας από τις πιο κραυγαλέες εκδηλώσεις πολιτικής απάτης στο Χαϊδάρι.

Η επιτροπή που έχει τη βαριά ευθύνη να κρίνει την επικινδυνότητα του ετοιμόρροπου κτιρίου ζητά αυτοκίνητο για να επιθεωρήσει την οικοδομή-παγίδα (πρώην ΘΕΑΘΗΝΑΙ). Ο Δήμος Χαϊδαρίου αρνήθηκε να συνδράμει το έργο της (29 Σεπ/ρίου 2020).

Καλείται να επανορθώσει την Τρίτη 20 Οκτωβρίου. Θα το πράξει; Θα βρεθεί μία μητέρα, ένας πατέρας δημοτικός σύμβουλος να νοιαστεί τα παιδιά όλου του Χαϊδαρίου, να βοηθήσει την επιτροπή στο έργο της;

Η μουγκή ομοφωνία στα βαθιά ζητήματα του δήμου δεν επιτρέπει αισιοδοξία π.χ. στην εξαίρεση του δάσους γύρω από το προστατευόμενο επί εικοσιπέντε χρόνια σκάνδαλο, προστατευόμενο από τη συντριπτική πλειοψηφία «αριστερών», «κεντρώων», «δεξιών», πάντα «ανεξάρτητων» από  συμφέροντα.

Για να δούμε θα ανταποκριθεί ο δήμος ή θα μεταφέρουμε την επιτροπή με δικό μας όχημα;

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button